HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Miért fütyülték ki a településen az Országos Roma Önkormányzat elnökét?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 28    Forrás: Czene Gábor - Népszabadság


Ez a cikk archív

Az Országos Roma Önkormányzat és a Lungo Drom fideszes elnöke nem csodálkozik azon, hogy kifütyülték a gyöngyöspatai cigányok. Farkas Flórián szerint a romákat túlságosan hozzászoktatták ahhoz, hogy a politizálás egyet jelent a botránykeltéssel.

Hirdetmény

Több mint másfél hónapja áll a bál Gyöngyöspatán, de ön csak múlt hét pénteken látogatott el a Heves megyei faluba. Mi tartott ennyi ideig?

 

- Nem hiszem, hogy nekem kellene nyilatkoznom az ügyben. A rendőrség dolga, hogy Gyöngyöspatán megoldja a helyzetet, és biztosra veszem, hogy meg is fogja oldani. Nekünk egészen más a feladatunk.- Micsoda?


- Remélem, hogy a miniszterelnök úrral nemsokára aláírjuk a romákról szóló keretmegállapodást, és elindulnak azok a felzárkóztató programok, amelyek komoly, eddig soha nem látott változásokat hoznak a magyarországi cigányság életében. A tervek szerint közel százezer cigány ember kap munkát, tízezer roma jut érettségihez, ötezren bekerülnek a felsőoktatásba. Végre létrejöhet egy európai szintű roma kulturális központ is.


- Jól hangzik, de a gyöngyöspatai cigányokat ez kevéssé nyugtatja meg. Kórusban követelték a távozását, és kifütyülték, amikor ott járt.


- Nem csodálkozom rajta. A romákat túlságosan hozzászoktatták ahhoz, hogy a politizálás egyet jelent a botránykeltéssel. Számomra viszont a szakszerűség a legfontosabb.


- A helybéli romáknak azt mondta, hogy Gyöngyöspatán „ízléstelen politikai akció” zajlik. Mire gondol?


- A kormányzat kivételével mindenkit a politikai haszonszerzés motivál, még azt sem zárom ki, hogy biznisz is van a háttérben. Érdemes a tágabb összefüggéseket is megvizsgálni. Az országos önkormányzat előző vezetése, Kolompár Orbán és társai például dobogós szerepet töltöttek be abban, hogy a Jobbik nevű párt bekerült a parlamentbe.

 

- Térjünk vissza Gyöngyöspatához, ahol végképp elszabadulni látszanak az indulatok.


- Az egész balhé olyanok műve, akik eleve a feszültségek szításában érdekeltek. Neveket még nem tudok mondani. A megyei rendőrség még nyomoz, várjuk meg, mi lesz az eredmény.

 

- Megint a rendőrségnek passzolja a labdát…


- Szeretném újra világossá tenni, hogy az Országos Roma Önkormányzatnak teljesen más a feladatköre, mint a rendőrségé. A mi felelősségünk az, hogy elinduljanak és célba érjenek azok a programok, amelyekről az előbb már beszéltem. A minisztériumok tárgyalótermeiben hónapok óta megfeszített munka és egyeztetés folyik, rövidesen eljön az ideje, hogy a részletes elképzeléseinkkel a zárt ajtók mögül a nyilvánosság elé lépjünk.
Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   19530327  | 2011 április 28 20:20:29 like(0) dislike(0)

Nagyon sajnálom, hogy igazat kell adnom nektek.

Ez a nyikhaj senkiházi sajnos a deportálásunkat is segitené.

Mi vagyunk a legnagyobb hibásak, mert nem merjük megtenni, hogy odamenjünk,és

lerángassuk a magas lóról. Ő a legnagyobb náci, a vérünkből való.

Nekünk meg midannyiunknak Gyöngyöspatán lenne a helyünk ha lenne bennünk

annyi becsület. Ha nem várhatunk védelmet jogi úton, hát védjük meg magunkat.

A sok ártatlan kisgyerek ilyen lelki terrorban hogy nő fel, milyen emberek lesznek.

Hogy hagyhattuk, hogy hónapok ota zaklassák testvéreinket.

A sok díszcigány véreink, a jómódú testvéreink merre járnak, prédának hagytunk

gyerekeket, védtelen őregasszonyokat kegyetlen, részeg, fasiszta őrültek szeszélyeinek.

SZÉGYENLEM MAGAM, HOGY ILYEN ORSZÁGBAN ÉLEK,

SZÉGYENLEM, HOGY MAGYAR VAGYOK, SZÉGYENLEM, HOGY CIGÁNY VAGYOK.

 

#4   Tamango  | 2011 április 28 14:07:55 like(0) dislike(0)

FARKAS FLÓRIÁN túl tesz minden politikai gazemberen!

- Nem volt ott, amikor Edelényben a cigány asszonyokat gúnyolták, vádolták!

- Nem szólalt meg, amikor a romák nem kaptak abból a segélyből, amit az árvízkárosultaknak szántak..

- Nem szólalt fel, amikor gyilkolták a romákat!

- Nem szólalt meg, amikor a Gárda megalakult, sőt GRATULÁLT nekik!

Most meg azt mondja, mindez üzleti - politikai játék! Van ennek az embernek családja? Nincs köztük olyan, aki meg merné mondani a szemébye, hogy SZÉGYENT HOZOL RÁNK?!

Kifütyülték - mert politikai balhét csináltak.! Igen, Balhéztak egy jót, mert az asszonyokat, gyerekeket el kellett menekíteni, hogy ne érje Őket bántódás. Most, hogy már tettlegességig fajultak a dolgok, majd azt fogja mondani! NEM VÉDEKEZNI KELLETT VOLNA - /Mert ez is önbíráskodás/ hanem tartottátok volna a jobb, majd a bal arcotokat! Mindennek a tűrés az alapja, és akkor nincs botrány!

VAN BOTRÁNY! BOTRÁNY AZ, HOGY ILYEN CIGÁNY VEZETŐ VAN! Akit a fene tudja milyen módon választottak meg? /Sejtéseim vannak, ugyan úgy, mint másoknak!/ Maradjunk annyiban, demokratikusan választott vezető, akire ráfaragott a roma társadalom!!!

#3   1234  | 2011 április 28 13:11:21 like(0) dislike(0)

Nagyon sajnálom hogy ijen emberek képviselik Magyarországon a cigányságot össze kéne fognunk és leváltani az ijen embereket akik igy beszélnek a saját fajtájukrol az ijen ember nem méltó arra hogy képviselje a ciányságot neki az a dolga hogy ki áljon a cigányságért ezt vállalta 

#2   leleplezés  | 2011 április 28 08:58:28 like(0) dislike(0)

FLÓRI EZEKRŐL A MUNKAHELYEKRŐL AMIRŐL ÁLMODOZOL ÚGY BESZÉLSZ, MINHA NEKED VALAMILYEN KÖZÖD IS LENNE!!! ÚGY MINT AHHOGYAN AZ ISKOLÁZTATÁSHOZ IS, FŐLEG ÚGY, HOGY AZ ELŐZŐ VEZETÉS A TANULMÁNYI ÖSZTÖNDIJAT MEGITÉLTE ÉS TE AZT IS ELVETTED AZ ÉRETTSÉGIZŐK ÉS FŐISKOLÁSKTÓL. HÁT MILYEN PROGRAMOKRÓL BESZÉLSZ, AKKOR MIKOR MÉG ÁLTALATOK EGYETLEN EGY SEM KERÜLT ELŐ.

NEM GONDOLOD, HOGY A HITELESSÉGED, AZ ERKÖLCSÖD AMIRE ELŐSZERETETTEL HÍVATKOZOL MÁR A SÁRBA TIPORTAD TE MADAD?

CSODÁLKOZOL, HOGY KIFÜTYÖLTEK PATÁRÓL? 2 HÓNAP UTÁN MÉSZ LE MINT VALAMI BÁRÓ ÉS AKKOR IS A RASSZISTA KORMÁNY ÉS A JOBBIKOT PÁRTOLOD ÉS BURKOLTAN MÉG A CIGÁNYOKAT TESZED FELELŐSSÉ?

ÖRÜLJÉL, HOGY NEM KAPTÁL KIJÓZANÍTÓ FÜLESEKET, BÁR NAGYON SAJNÁLOM, HOGY ÚGY MENTÉL LE, HOGY ARRÓL NEM ÉRTESÜLTEM, MERT ÉN BIZTOS HOGY MEGKERESZTELTELEK VOLNA NEM PEDIG PÁTYOLGATTALAK VOLNA. TE BÜDÖS BEKÉPZELT PATKÁNY. ISMERJÜL EGYMÁST ELÉG JÓL AHHOZ HOGY KELLŐ VÉLEMÉNY FORMÁLJAK RÓLAD. SZÉGYELD MAGAD, ELJÁTSZOD A NAGY POLITIKUST ÉS KÖZÖD NINCS SEMMIHEZ, MERT A FITYESZ AZT MONDJA NEKED HOGY KUSSSS, AKOR TE KUSBA VAGY ÉS ÚGY NYILATKOZOL, HOGY NEKI JÓ LEGYEN ÉS NEM ÚGY HOGY A CIGÁNYOK ÉREZZÉK AZ ÁLTALAD KIHÍRDETETT ERKÖLCSÖSSÉGET. SZÉGYELD MAGAD!!!

KOLOMPÁRRÓL MEG ANNYIT, HOGY ŐŐŐ LEGALÁBB LEMENT AZ ILYEN HELYEKRE ÉS KÉPVISELTE A CIGÁNYOKAT ÉS HA KELLET AZ AKKORI KORMÁNYT IS ELMARASZTALTA A NYILATKOZATAIVAL, ILYEN SZEMPONTBÓL A SEGGÉBŐL SZAR SEM EHETSZ

JÓ LÉENNE HA ELGONDOLKODNÁL AZON, HOGY SZABAD E NEKED VEZETŐI SZEREPET A ROMÁKÉRT BETÖLTENI, MERT HA SIMÁN A FITYESZBE ÜLNÉL ÉS BÓLOGATÓ JÁNOS LENNÉL, AKKOR MÉG NEM IS CSODÁLKOZNÁNK AZON AMIT MŰVELSZ, DE ÍGY SZÁNALMAS BUZI KÖCSÖG VAGY, MINT AHOGYAN AZT MÁR SOKAN MONDTÁK, HOGY BUZI VAGY, VAGY ÉPEN NEM AZ CSAK SZERETED A FIUKAT.

#1   leleplezés  | 2011 április 28 08:36:18 like(0) dislike(0)

Hé Flóri, hát már megint felkeltél az álmodozásodból ésmegint félre beszélsz!?

Bazdmeg te olyan simulékony vagy mint a víz, mikor kiönt. próbál minden helyet betölteni, csak az a külömbség köztetek, hogy a víznek sikerül, neked meg nem.

Az-az te gusztustalan módon kiakarod magyarázni, hogy ehhez neked semmi közöd. HÁT AKKOR MINEK ÁGASKODTÁL ANNYIRA AZ OCÖ VEZETÉSÉÉRT, HA NEM VAGY KÉPES A MINIMUMOT NYÚJTANI AZ ÁLTALAD KÉPVISELT CIGÁNYOKNAK. HA JÓL TUDOM 2/3-DAL GYŐZTÉL TE IS, MINT A KÖCSÖG PÁRTOD, AKINEK A SEGGÉT MÁR PIROSRA NYALTAD!!

megint beszélsz a kormányfővel való megállapodásokról; hát már egy hónapja biztatod a cigányokat, hogy most írjuk alá, most külföldön van, most ezért, most azért nem írtátok még alá a megállapodást. nem gondolod, hogy a hazugságokkal mégnagyobb bajt okozol???

NEKED A KORMÁNYNÁL ÉRZÉSEM SZERINT ANNYI HATALMAD VAN, MINT NEKEM.

UGYAN IS HA LENNE ÉS NEM ARRA HASZNÁLTAK VOLNA FEL, HOGY NEKIK A HATALOM MÉG NAGYOBB LEGYEN, AKKOR NEM NÉZNÉNEK ÜVEGLAPNAK. HÁT NEM VESZED ÉSZRE, HOGY ÁTNÉZNEK RAJTAD? TE BAROM ARCÚÚÚÚÚ, NEM LEHETSZ ILYEN VAK!!!

 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt