2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Gyöngyöspata – Kállai Ernő Orbán Viktorral találkozna
2011. 04. 28. 00:00

Azonnali személyes találkozót kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel Kállai Ernő kisebbségi ombudsman az elmúlt éjszaka, Gyöngyöspatán lezajlott tragikus események miatt.

Kállai Ernő közvetlenül megkereste a belügyi tárcát is, Kontrát Károly parlamenti államtitkár azt az ígéretet tette, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek a közrend és közbiztonság megőrzése érdekében. A települést rendőri erőkkel lezárják, és nem engedik be azokat a nem helyi lakosokat, akikről feltételezhető, hogy a további rendbontás szándékával közelítenek.

 

A múlt héten nyilvánosságra hozott jelentésében az ombudsman által felvázolt forgatókönyv tehát tovább íródott, a helyben kialakult feszültségek véres verekedésbe torkolltak.

 

Ezek közvetlen körülményei ugyan nem tisztázottak, mindannyian tudjuk azonban, hogy a hónapokig tartó „megszállás” és az azóta felgyűlt félelem és feszültségek mellett a folyamatos provokáció váltotta ki az eseményeket – fejtette ki a RomNetnek Kállai Ernő.

 

Az ombudsman közölte, hogy nem tudja azt, hogy kinek az érdeke lenne egy polgárháborús helyzet kialakulása, de a felelősen gondolkodó embereknek biztosan nem.