HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Feloszlatta magát a cigány kisebbségi önkormányzat Tiszavasváriban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Feloszlatta magát a cigány kisebbségi önkormányzat Tiszavasváriban; a testület erről a múlt héten döntött - olvasható a jobbikos vezetésű szabolcsi város honlapján.

Hirdetmény

A hatályos jogszabály a kisebbségi önkormányzatokra vonatkozóan nem ad lehetőséget időközi választás megtartására, így leghamarabb a következő települési kisebbségi önkormányzati képviselőválasztás után jöhet létre újból cigány kisebbségi önkormányzat Tiszavasváriban - írta Bundáné Badics Ildikó jegyző a közleményében.

 

A helyi rádió információi szerint a feloszlatás oka, hogy a cigány kisebbség a tavaly őszi kisebbségi választások óta nem tudott elnököt választani a városban.

 

Bundáné Badics Ildikó az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: a négytagú testület nem tudott megegyezni az elnök és az elnökhelyettes személyéről. A szavazategyenlőség miatt tavaly október óta döntésképtelen volt a kisebbségi önkormányzat, amely április 20-án, egyhangúlag meghozott határozatban oszlatta fel önmagát.

 

Tiszavasváriban múlt csütörtökön "csendőrség" alakult. A város jobbikos polgármestere, Fülöp Erik közlése szerint a helyi önkormányzat "közrendvédelmi feladatok ellátására" hozta létre a szervezetet.

 

Pintér Sándor belügyminiszter aznap azt mondta, megfelelő jogi válasz készül a Jobbik által Tiszavasváriban megalapított, csendőrségnek elnevezett szervezet ügyében.

 

Az egyes szabálysértésekről szóló kormányrendelet módosítása másnap már meg is jelent a Magyar Közlönyben. A módosítás értelmében a jövőben százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki "közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti".

 

Új elemként került be a rendeletbe az is, hogy ha a polgárőr a polgárőrségről szóló törvényben meghatározott együttműködési kötelezettség teljesítése nélkül látja el feladatait, szintén százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

 

A Jobbik a rendelet megjelenésének napján, múlt pénteken bejelentette, hogy alkotmánybírósági beadványt nyújt be a kormányrendelettel kapcsolatban. Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője elmondta: álláspontjuk szerint ez a szabályozás az önvédelem és a tulajdon védelmének alkotmányos jogába ütközik, és pusztán az a célja, hogy "a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet és a tiszavasvári csendőrséget ellehetetlenítse".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   leleplezés  | 2011 április 27 13:35:28 like(0) dislike(0)

A KISEBBSÉGRŐL CSAK ANNYIT, HOGY AZ A CSODA, HOGY EDDIG IS MŰKÖDTEK. AZ OTTANI POLGÁRMESTER NAGYON ÜGYESEN IRÁNYÍTOTTA AZ EGÉSZET.

TURÓ DÓRA MEG MENNE ELŐSZÖR EGY - KÉT HANCURLÉCET RENDBERAKNI ÉS MAJD CSAK UTÁNNA MIKOR NAGY TAPASZTALATA VAN A KIKÉPZÉSBE UTÁNNA MONDANA VÉLEMÉNYT, A KIS NYIKHAJ TARISZNYA. MÉG AZ ÉLETHEZ SINCS TAPASZTALATA ÉS MÁR IS OSSZA AZ ESZET . VONA LEHET HOGY JÓL KIKÉPEZTE A MEGFELELŐ HELYEN ÉS MOST MEG FESZIT MINT SZ.....NAPJÁN. DE HA JÓLM MEGNÉZEM AZ ENYÉM MELLET SEM ÁLL RENDŐR, DE MÉG CSENDŐR SEM!!!!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Jelölt – Tükörkép a valóságról

  • A Nemzetközi Romanapon

  • Setét Jenő: Egyenjogúságot a roma kultúrának!

  • Mozgolódnak a romák – alakul az új szövetség

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyegetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt