2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Integrált oktatás a salgótarjáni kistérségben
2011. 04. 26. 00:00

Az integrált oktatás kistérségi modelljét dolgozta ki a Salgótarjáni Kistérség Többcélú Társulása, a kétéves program csaknem négyezer tanulót érintett.

kabinet közlése szerint a Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program célja a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja volt a modell kidolgozása és megvalósítása révén.

 

A salgótarjáni kistérség öt településének - Salgótarján, Cered, Zabar, Szilaspogony és Mátraszele - 13 intézményét vonták be a programba, többségében általános iskolákat, de volt az intézmények között óvoda, speciális iskola és pedagógiai szakszolgálat is.

 

A két év során mérési és tanulógondozói rendszer segítette a hátrányos helyzetű gyerekek beilleszkedését és fejlődését, azok a tanulók pedig, akik elérték a kitűzött célokat, tárgyjutalmakat kaptak, és különféle programokon vettek részt. Az intézmények szabadidős kínálata többek között roma táncházzal és tehetséggondozó műhelyekkel bővült, az iskolák fejlesztőtermekkel és eszközökkel gyarapodtak.