2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Mindenki nagyon örült, hogy kimenekítették az asszonyokat és a gyerekeket!"
2011. 04. 22. 00:00

'Mindenki nagyon örült, hogy kimenekítették az asszonyokat és a gyerekeket!" - mondta a 3 tagú gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat képviselője péntek este.

Pénteken az interneten számos ellentmondó hír jelent meg arról, hogy vajon ki akarta "evakuálni" a romákat a Véderő kiképző táborának nyitásnapján, ha egyáltalán evakuálásnak lehet ezt nevezni. Több közleményben politikai motivációt sejtettek a 270 roma asszony és gyermek csillebérci, illetve szolnoki utaztatása mögött. Például az LMP is hírbe került, mivel Richard Field korábban az LMP-t támogatta pénzzel. A kormány azt nyilatkozta korábban, hogy senkinek nem kellett menekülnie, szerintük a híresztelések, amelyek szárnyra keltek, azok jól láthatóan hazugságok.



Farkas Pál szerint viszont semmilyen politikai szándék nem volt a Vöröskereszt és az üzletember felajánlása mögött. Egyszerűen csak segíteni szerettek volna azután, hogy látták és tapasztalták, milyen a helyzet Gyöngyöspatán. "Nagyon jó, hogy vannak ilyen jó emberek!" - tette hozzá a helyi roma referens.