HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

MCF: Farkas Flórián meggyalázta a romagyilkosságok áldozatainak emlékét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 22    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) korábbi vezetője szerint Farkas Flórián jelenlegi elnök meggyalázta a romagyilkosságok és a holokauszt áldozatainak emlékét azzal, hogy a szervezet fővárosi székházának falairól eltávolította az emléktáblákat.

Hirdetmény

Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) és a Roma Összefogás Párt elnöke Balog József elnökhelyettessel pénteken gyertyagyújtással akart emlékezni a két évvel ezelőtt Tiszalökön ezen a napon meggyilkolt Kóka Jenőre, a romák elleni támadássorozat egyik áldozatára, de a hivatal zárva volt, és az ablakon benézve azzal szembesültek, hogy a bejárat mellől az emléktáblát már eltávolították.

 

A roma vezető 2009. november 3-án, még az OCÖ elnökeként közgyűlési határozat alapján helyezett el táblát a szervezet Dohány utcai székházában annak a testvérpárnak az emlékére, akit 2008-ban azon a napon gyilkoltak meg a Borsod megyei Nagycsécsen; a romák elleni támadássorozatnak ők voltak az első halálos áldozatai, ezért november 3-át országos roma gyásznappá nyilvánították.

 

Kolompár Orbán a székház előtt pénteken újságíróknak azt mondta: mivel az emléktábla "eltűnt", Farkas Flórián, a Lungo Drom és az OCÖ jelenlegi elnöke, fideszes országgyűlési képviselő "meggyalázta a romagyilkosság-sorozat áldozatainak emlékét, megsértette azok hozzátartozóit, és ezt a bűnt nemcsak a cigánysággal, hanem egész Magyarországgal szemben követte el".

 

Szintén felháborítónak nevezte, hogy az OCÖ homlokzati faláról eltávolították a roma holokauszt áldozatainak a kormánnyal közösen még 2003-ban állított emléktáblát is, amely előtt köztársasági elnökök, kormányfők, miniszterek és diplomaták rótták le tiszteletüket minden év augusztus 2-án, a holokauszt roma áldozatainak emléknapján.

 

A roma vezető elfogadhatatlanak nevezte azt is, hogy munkanapon zárva van az OCÖ hivatala, és nem látja el feladatát, ugyanis a január végén megtörtént átadás-átvétel óta arra hivatkozva nincs ügyfélfogadás; az erre utaló papír ki van függesztve a bejárati ajtóra.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Tamango  | 2011 április 22 22:04:32 like(0) dislike(0)

FARKAS FLÓRIÁN a

magyarországi cigányság JÚDÁSA!

Most már azon sem csodálkoznék, ha valami köze lenne ezekhez a gyilkosságokhoz..Mit meg nem tesz azért, hogy HIVATALA LEGYEN? Elárulja apját, anyját, rokonait-mindenkit! Köze van a gyilkosságokhoz, mert soha nem emelte fel a szavát, amikor kellett volna. Ott állt a vezére mögött, leste annak minden mozdulatát, hangsúlyát, és cak akor mert nyilatkozni, ha engedélyt kapott rá! Aljkasság! - FLÓRI a neved!!!

Meddig mersz még elmenni?

Remélem, minél hamarabb és minél messzebb, mert itt, egy esetleges bukás után keserű idők várnak Rád! Felelős vagy mindazért, amit a FIDESSZEL együtt tettetek a magyarországi cigányság ellen... Idézzem az Alkotmányt?!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt