HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog Zoltán: felelőtlenség azt a hírt kelteni, hogy Gyöngyöspatáról el kellett menekülni

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 22    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Balog Zoltán államtitkár szerint felelőtlenség azt a hírt kelteni, hogy a Gyöngyöspatán olyan veszélyhelyzet volt, ami miatt el kellett menekülni a településről. A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár ezt pénteken Csillebércen mondta újságíróknak. Az egykori úttörőtárban, 172  gyöngyöspatai roma nő és gyermek érkezett péntek reggel.

Hirdetmény

Az államtitkár, aki azután nyilatkozott, hogy tájékozódott a helyzetről Haraszti Istvánnál, a Csillebérci Szabadidő Kft. ügyvezető igazgatójánál, személyes tapasztalatai alapján úgy fogalmazott, hogy a tábor inkább hasonlít egy hétvégi kirándulásra, mint egy menekülttáborra. Emlékeztetett arra, hogy a szálláshelyeket vasárnap estig bérelték ki.

 

Újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy a gyöngyöspataiak nem elmenekültek, hanem egy hétvégi kirándulást szerveztek, azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Felelőtlenségnek nevezte azt a hírt kelteni, hogy olyan vészhelyzet volt, ami miatt el kellett menni a településről.

 

Hozzátette, létezik egy olyan stresszhelyzet, "amit jó ha ezen a hétvégén kipihennek. Ez teljesen más dolog, mintha valakiket olyan konkrét fenyegetés ér, ami miatt el kell hagyni a falut".

 

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a romák nem a Véderő gyakorlata miatt hagyták e el a települést, azt mondta, hogy egy több napra leszervezett csillebérci programról van szó.

 

Közölte, Csillebércen azt akarta megtudni, hogy a gyöngyöspataiak milyen körülmények között élnek a táborban. Hozzátette, ha nem utaznak haza a hétvégén, akkor szeretné őket meghívni egy parlamenti látogatásra.

 

Kijelentette azt is, hogy a településen az elmúlt hetekben senkit semmiféle bántalmazás nem ért. Hozzátette, emellett viszont ő is úgy gondolja, hogy az emberekben fizikai erőszak nélkül is lehet félelmet kelteni. Leszögezte, hogy a rendőrség jelenlétének a félelemkeltésnek is elejét kell vennie. Hangsúlyozta, hogy  rendőrség senkit nem engedett áthaladni a cigánytelepen, aki félelmet kelthetett volna.

 

Elmondta, hogy az elmúlt időszakban tárgyalt a kisebbségi önkormányzat vezetőjével, emberi jogi szervezetekkel, fogadta a település azóta már lemondott polgármesterét illetve az alpolgármestert és a helyi plébánost.

 

Közölte, hogy a településen konfliktushelyzet van, amit rövidtávon a rendőrség kezel, de közép- és hosszútávon a kormányzat dolga, hogy biztosítsa a munkát, a tanulási lehetőségeket és a békés együttélés feltételeit. Véleménye szerint ehhez adottak a feltételek és éppen ezekről beszélgettek a település vezetőivel. "Megnézzük, milyen lehetőség van arra, hogy a békés egymás mellett élésnek se a nyomor ne legyen akadálya, se a személyes konfliktusok" - mondta az államtitkár.

 

Hozzátette, egyébként nem gondolja úgy, hogy a gyöngyöspataiaknak a jövő héten is Csillebércen kellene maradniuk, mert a rendőrségnek az a feladata, hogy megvédjen minden állampolgárt és ezt a rendfenntartók eddig is megtették.

Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   galamb  | 2011 április 25 19:00:43 like(0) dislike(0)

Új Roma Nemzetközi Mozgalom indult el! Új Cigány kultúra fölállítása a cél!

ELÉG VOLT! VÁLTOZTATNUNK KELL!

GYERTEK TI IS!

http://uj.roma.mozgalom2011.gportal.hu/
vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt