HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Törvényességi felügyeleti eljárás indult a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szemben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 20    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Törvényességi felügyeleti eljárást indított a Békés megyei Főügyészség a békéscsabai székhelyű Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szemben - tudta meg a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől szerdán az MTI.

Hirdetmény

Futó Sándor elmondta: még április elején tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségen az ottani megyei polgárőr szövetség a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenyégével kapcsolatban. Az egyesület békéscsabai székhellyel működik, ezért a Hajdú-Bihar megyei vádhatóság a bejelentést április 8-án megküldte az illetékes Békés Megyei Főügyészségnek.

 

A megyei főügyészség azóta elrendelte a törvényességi felügyeleti eljárást.

 

"Ennek során, egyebek mellett azt vizsgáljuk, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenysége nem sérti-e az alkotmányt, nem követtek-e el bűncselekményt, illetve nem sértették-e meg mások szabadsághoz fűződő jogait" - tájékoztatott Futó Sándor.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület március elejétől csaknem három héten át a Heves megyei Gyöngyöspatán járőrözött demonstratív jelleggel. Az egyesület már akkor bejelentette, hogy a következő hónapban a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon hasonló akciót tervez, mert ott sem tartja megfelelőnek a közbiztonságot.

 

Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a közelmúltban arról beszélt: a magyar kormány nem fogja tűrni, hogy kivegyék az állam kezéből az erőszak monopóliumát.

 

"Senki nem engedheti meg magának, hogy rendteremtő szerepben, a rendőrséget helyettesítve lépjen föl" - mondta az államtitkár az V. Európai Roma Platform tanácskozás sajtóértekezletén. Ha ezt "bármilyen civil csoport vagy pártkatonaság" megteszi, abból "sokkal nagyobb baj lesz, mint amekkorát kezelni akartak, vagy meg akartak előzni" - jegyezte meg. Úgy fogalmazott: "könnyű masírozni, de utána, ha elmennek, a problémát mégiscsak az államnak kell kezelnie".

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület április 11-én kezdte meg járőrözését Hajdúhadházon. Bár két nappal később  Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be Budapesten, a Szebb jövőért polgárőrei folytatták a járőrözést.

 

A rendőrök múlt pénteken előállították és őrizetbe vették az egyesület több tagját, akiket a Debreceni Városi Bíróság másnap szabadlábra helyezett.

 

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nyugdíjba küldték Hajdúhadház rendőrkapitányát. A közlemény szerint Fekete Csaba  megyei rendőrfőkapitány április 20-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta Kozma János rendőr alezredes vezetői megbízását, és nyugállományba helyezte. Az új vezető személyéről később döntenek.

 

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a kapitány menesztésének hátterében a múlt heti hajdúhadházi események állnak.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   leleplezés  | 2011 április 21 16:21:11 like(0) dislike(0)

NEM IS ÉRTEM EZT A MASZLAGOLÁST! HÁT EGYÉRTELMŰ TÖRVÉNY VAN AZ ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ ESETEKRE. ÉS ENNEK ELLENÉRE HÚZZÁK-VONJÁK AZ EGÉSZ ÜGYET. VAN EGY KÖZMONDÁS... HA VALAMIT NEM AKARSZ -AKKOR AZT NEM IS ÉRTED MEG

HA EZ FORDÍTVA LENNE: CIGÁNYOK JÁRŐRÖZNÉNEK ÉS MASÍROZGATNÁNAK ÉS TENNÉNEK FENYEGETŐ KIJELENTÉSEKET, AKKOR MINDEN BIZONNYAL MÁR MINIMUM 30 ÉVET KI IS OSZTOTTAK VOLNA GYORSBA NEKIK. NA EZ A KÜLÖNBSÉG A MAGYAR ÉS A CIGÁNY KÖZÖTT A NYOMOZÓ HATÓSÁG ÉS A KORMÁNY FELFOGÁSA ALAPJÁN


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt