HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Alibit igazolna a vádlottaknak munkáltatójuk a tiszalöki gyilkosság idejére

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 20    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Többszöri bírói és ügyvédi kérdésre is azt állította Fehérné Nyalka Éva a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének szerdai tárgyalásán, hogy Kiss Árpád elsőrendű és testvére, Kiss István másodrendű vádlott 2009. április 22-én órakor a debreceni Perényi 1 nevű klubban volt, míg a vád szerint aznap 22 óra előtt ők követték el a tiszalöki gyilkosságot, így alibit igazolna nekik.

Hirdetmény

Az asszony, aki korábban szerelmi kapcsolatban állt Kiss Árpáddal, és mind a négy vádlott munkáltatója volt, több órán keresztül tartó tanúvallomásában tucatnyiszor feltett bírói és ügyvédi kérdésre is azt állította: aznap este egy zenei programot akartak tartani a szórakozóhelyen, de az elmaradt, és este nyolc óráig tartózkodott a klubban, és Kiss Árpádnak mint helyettesének kellett bezárnia a klubot.

 

Azt vallotta, távozásakor a szórakozóhelyen tartózkodott a testvérpár, a pultos és Kiss István barátnője is, de azt pontosan nem tudja, mikor zárták be. Annyit kért tőlük, hogy este kilencig várjanak.

 

A vádirat szerint viszont aznap a klub zárva volt, másnap pedig nem tartottak nyitva. Az ügyészség szerint már délután összekészítették a fegyvereket a kifejezetten ölési szándékkal aprólékosan, előzetes terepleméréssel megszervezett támadáshoz. A korábban ismertetett bizonyítékok szerint a gyilkosság előtt két alkalommal is fényképfelvételeket készítettek Tiszalökről és a kiszemelt áldozat, Kóka Jenő házáról, és az egyik fotón maga a halálos lövés leadásával vádolt Kiss Árpád is szerepel.

 

A vádirat szerint 19 óra 40 perckor indultak el a Csontos István negyedrendű vádlott által vezetett autóval a Perényi 1-ből Tiszalök irányába, hogy elkövessék a támadást. A tanú viszont - a hamis tanúzás miatti büntethetőségre vonatkozó többszöri bírói figyelmeztetés után - vallomásában azt állította, hogy ebben az időpontban még a klubban voltak, és várták a lemezlovasokat, hogy elkezdődjön a buli.

 

Csontos István megjegyzésében erre annyit mondott: aznap este a klub zárva volt, míg a tanú szerint ő aznap meg sem jelent a helyen. Kiss Árpád szerint is ott volt Csontos István, mert az épület előtt találkozott a pultossal.

 

Fehérné Nyalka Éva tagadta, hogy Kiss Árpád korábban bántalmazta volna, és arra vonatkozó korábbi nyomozati vallomását, hogy a szeretője beleverte fejét a kormányba, egyszerű dulakodásnak, "csetepaténak" nevezte, amit ő provokált ki.

 

Sértetti jogi képviselők kérdésére azt mondta, a sajtóban megjelent híradások miatt alakult ki benne félelem, és ez befolyásolta tanúvallomásában, mégpedig úgy, hogyha hamis tanúzással vádolják, elmondja az igazat: nem követhették el a támadást "olyanok, akik soha nem bántották, nem terrorizálták", azért újra azt kérte a bíróságtól, nézzék meg a Perényi 1 mellett lévő múzeum térfigyelő kamerájának felvételét, kik rejthették el augusztus 19. után a klubban a fegyvereket.

 

A büntetőügy koronatanújának számító nő azt mondta: "úgy érzi, az ő tanúvallomása nagyon fontos lehet valakinek, de még nem ért oda" vallomásában.

 

Az MTI korábban úgy értesült, hogy Fehérné Nyalka Évát - a Kiss testvérekkel együtt - elfogásuk előtt két hétig operatív módszerekkel megfigyelte a rendőrség. A vádlottak 2009. augusztus 23-ra tervezték az újabb támadásukat, Ipolytarnócon akartak újabb gyilkosságot elkövetni. A rendőrség augusztus 21-én fogta el őket.

 

Fehérné Nyalka Éva egy nappal korábban, a keddi tárgyaláson a vádiratban foglaltakkal ellentétben azt állította: nem hiszi, hogy a vádlottaknak közük lenne a támadássorozathoz.

 

A bíró fél órás szünetet rendelt el, majd délután folytatja a tanú meghallgatását.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt