HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A koronatanú állítja: nem tudott róla, hogy telkén fegyvereket rejtegetnek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 20    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Tagadta Fehérné Nyalka Éva, hogy tudomása lett volna arról, hogy hétvégi telkén fegyvereket rejtegetnek munkatársai. A tanú a második napi, szerdai meghallgatásán is többször került ellentmondásba, és zavaros vallomása miatt a bíró többször figyelmeztette a hamis vád és tanúzás következményeire.

Hirdetmény

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat koronatanújának számító nő kedden azt vallotta, hogy a támadásokról csak a gyanúsítottak elfogásakor - amikor őt is előállították és kihallgatták - értesült.

 

Szerdai tanúmeghallgatásán a Pest Megyei Bíróságon azt mondta: külterületi kertjében kutyákat akart tenyészteni, ezt az elképzelését munkatársaival, Kiss Árpád elsőrendű vádlottal, akivel szerelmi viszonyban állt és Pető Zsolt harmadrendű vádlottal, aki testőre volt, megosztotta, így közösen nézték meg, hogy a hely alkalmas-e erre a célra.

 

Állítása szerint a melléképületet mindig zárva tartották, csak neki és fiának volt hozzá kulcsa, arról pedig nem volt tudomása, hogy oda másnak bejárása lett volna.

 

A vádirat szerint a Debrecen Dombostanya, Árok utca 14. alatti hétvégi telken - amely Fehérné Nyalka Éva tulajdona volt - a padló alá rejtve találták meg azt a két, átalakított duplacsövű sörétes vadászpuskát, amelyet a vád szerint másik öt fegyverrel együtt egy besenyszögi vadásztól raboltak el 2008. március 7-én.

 

A vád szerint a rabolt fegyverekkel 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, majd 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön pedig egy 27 éves férfi és ötéves kisfia vesztette életét.

 

A vádirat arról is említést tesz, hogy a támadások előtt célba lövéseket gyakoroltak a telken konzervdobozokra, és állítása szerint egyszer a tanú is lőtt, "de az egy fanyelű puska", valószínűleg légpuska lehetett.

 

Fehérné Nyalka Éva állítása szerint csak a televízió híradásaiból, rendőrségi videofelvételekből értesült arról, hogy egy telken, "amely hasonlított az övéhez", egy katonai ládát és fegyvereket találtak. Beszélt arról is, hogy a debreceni Perényi 1 nevű, általa vezetett szórakozóhelyen Kiss Árpád megmutatott neki egy pisztolyt, amelyet a fiókban tartott, és bár a vádlott azt állította, csak gázpisztoly, és van rá engedélye, kérte, hogy vigye el onnan.

 

Miszori László tanácsvezető bíró több olyan fegyver fotóját is felmutatta a tanúnak, amelyet bizonyítékként foglaltak le, de a felvételek alapján nem ismerte fel sem a bárban látott pisztolyt, sem azt a fegyvert, amelyből lövést adott le.

 

Kiss Árpád a bíróságon tagadta, hogy a bárban fegyvert tartott volna,  állítása szerint csak légpisztollyal lövöldöztek, és nem éles fegyverrel.



Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt