2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A jobbikos képviselő szerint tévedés a magyarbánhegyesi demonstráció
2011. 04. 20. 00:00

Oláh Zoltán, Magyarbánhegyes jobbikos képviselője azt mondta, hogy "tévedés" a mai rendezvény, mert szerinte náluk nincs roma, nem roma ellentét, ezért nem is mond beszédet a demonstráción.

"Ha a hátam mögött szervezkedtek, akkor legyenek ügyes gyerekek" - ezekkel a szavakkal kommentálta távolmaradását a mai demonstrációról Oláh Zoltán, Magyarbánhegyes önkormányzatának jobbikos képviselője. A politikus szerint nincs a településen roma, nem roma ellentét, és a tüntetéssel kapcsolatban azt mondta a Roma Sajtóközpontnak, hogy "történt egy szerencsétlen gyilkosság, ahol nem is roma volt az elkövető".

 

"Magyarbánhegyesen eddig a romák és a nem romák békében éltek, és az átlagosnál jobb a közbiztonság a településünkön" - tájékoztatta a Roma Sajtóközpontot dr. Zelenyánszki Miklós jegyző. A Jobbik demonstrációjával kapcsolatban nem nyilatkozott, mert mint mondta, abban állapodtak meg a polgármesterrel, hogy nem minősítik a tüntetést.

 

Csurár Lajos, Magyarbánhegyes roma önkormányzatának elnöke sem érti, hogy miért mennek hozzájuk a jobbikosok. "Együtt dolgozunk a magyarokkal, a romák napszámba járnak, itt még egy cső kukorica sem tűnt el" - mondta a roma vezető. A Jobbik és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület "erőszakellenes demonstrációt" tart ma a településen.