HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tanúmeghallgatással folytatódott a tárgyalás

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  bíróság, bűnügy, jog
2011 április 19    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása kedden a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

A negyedrendű vádlott, Csontos István kirendelt védőjének késése miatt a tárgyalás mintegy kétórás csúszással kezdődött meg, Barcsi Istvánt egy másik ügyvéd helyettesítette.

 

Fehérné Nyalka Éva Edit a tanúk padján arról beszélt, hogyan és mikor ismerte meg a vádlottakat, milyen kapcsolatban állt velük. Amikor a vádlottakat bevezették, azok nem üdvözölték a nőt, nem néztek rá.

 

A tanú a támadássorozattal vádolt négy férfi munkáltatója volt a Debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen, ahol a vádlottakat 2009. augusztus 21-én, a kislétai gyilkosság után 19 nappal fogták el. Az asszonyt a feltételezett elkövetőkkel együtt szintén előállították akkor éjjel a rendőrök, de a bűncselekmény-sorozat felderítésében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda a tanúkénti kihallgatása után szabadon engedte.

 

A büntetőügyben koronatanúnak számító nő azt mondta: akkor, amikor egyéb elfoglaltsága volt vagy az adóhivatalban a munkahelyén kellett lennie, Kiss Árpád elsőrendű vádlott, akivel korábban közelebbi viszonyban állt, helyettesítette, és ekkor a férfi a szórakozóhelyet nem hagyhatta el. A bíró többször visszakérdezett arra, hogy azokon a napokon, amikor nem volt koncert vagy Kiss Árpád helyettesített, a férfi hosszabb-rövidebb időre el tudott-e menni.

 

A nő tanúvallomásában kitért arra: Kiss Árpád koncertek alatt hangtechnikusként dolgozott, más napokon jegyszedőként tevékenykedett, és összesen havonta maximum 120 ezret tudott keresni. A másik három vádlott alkalmi munkavállalóként dolgozott nála, de csak hétköznaponként.

 

Fehérné Nyalka Éva Edit elismerte, hogy sokszor Kiss Árpád zárta helyette a termet és mivel a férfinak volt kulcsa a lakásához, ilyen esetekben a vádlott felvitte hozzá hajnalban a bevételt, letette az asztalra, leírta egy papírra a tudnivalókat és elment. Arról nem volt tudomása, hogy a férfi társai hol dolgoznak - tette hozzá a tanú.

 

Miszori László tanácsvezető bíró még a tárgyalás elején közölte, hogy a következő tárgyalási napokon a 12 vádpontból mely cselekményekről lesz szó, jelezve: a két utolsó, a 2009. április 22-i tiszalöki és a 2009. augusztus 3-i kislétai gyilkosság körülményeit csak ősszel tárgyalják.

 

A per szünet után folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt