HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hajdúhadház: "Nem lehet a cigány problémát bakancsok csattogtatásával kezelni"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 17    Forrás: Független Hírügynökség


Ez a cikk archív

A cigánykérdést tízmillió magyar fogja megoldani a mindenkori kormányzattal együttműködve - ezt hangsúlyozta Hajdúhadházon Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. A vasárnapi roma evangelizációs napon Aba-Horváth ehhez a cigányság együttműködését ajánlotta, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a probléma megoldásához szükség van munkalehetőségekre. A település az utóbbi napokban azért került a figyelem középpontjába, mert hétfő óta a városban járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - indoklása szerint a közbiztonság javítása érdekében.

Hirdetmény

Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a vasárnapi hajdúhadházi roma evangelizációs napon kijelentette: "a cigánykérdés szociális, társadalompolitikai kérdés, nem egyenlő a cigánybűnözéssel". Véleménye szerint ezt a problémát nem lehet masírozással, katonai bakancsok csattogtatásával kezelni.

 

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke ugyanakkor aról beszélt: rasszizmus volt és lesz is. Az este hatig tartó rendezvényen látogatóként vett részt az LMP képviseletében Dorosz Dávid országgyűlési képviselő és Szombati Kristóf.

 

A hajdúhadházi vásártéren hamarosan kezdődik a Jobbik demonstrációja, melynek egyik előadója Vona Gábor, a párt országos elnöke. A Független hírügynökség információi szerint nagyon komoly a városban a rendőri jelenlét, a helyiek 400-500 egyenruhást látnak és egy vízágyút.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt