2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az elsőfokú ítélet ellenére is garázdának tartja a hadházi járőrözőket a BM
2011. 04. 17. 00:00

A Belügyminisztérium (BM) fenntartja álláspontját, amely szerint a Hajdúhadházon "járőröző" szervezet tagjai garázdaságot követtek el.

A rendőrség benyújtotta fellebbezését, mert nem ért egyet a bíróság döntésével - olvasható a Belügyminisztérium szombat délután kiadott rövid közleményében. Gyorsított eljárásban azonnali hatállyal szabadlábra helyezte a Hajdúhadházon őrizetbe vett öt férfit a Debreceni Városi Bíróság szombaton. A bíró megszüntette az ellenük garázdaság miatt indított eljárást.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 100 tagja kísérte figyelemmel a bírósági eseményt. A végzést az öt érintett és védőik tudomásul vették, a rendőrség képviselője viszont fellebbezett, ezért az ügyben a végső szót a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon mondják ki.

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő az ítélethirdetés után azt mondta a Független Hírügynökségnek: az az ítélet született, amire számítottak. A politikus közölte azt is: "feljelentést teszünk 18 rendőr és Pintér Sándor belügyminiszter ellen, mivel az ő személyes utasítása alapján jártak el az egyesületünkkel szemben".

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját Hajdúhadházon vették őrizetbe pénteken, amikor szórólapot osztottak a városban és aláírást gyűjtöttek azért, hogy folytassák a járőrözést a feketeruhások.