HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tasó László Hajdúhadház elhagyására szólította fel a járőrözőket

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  hajdúhadház
2011 április 13    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Hajdúhadház elhagyására szólította fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület városban járőröző tagjait szerdán Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Hirdetmény

A politikus a városházán tartott sajtótájékoztatón szándékos provokációnak nevezte a gárdaegyenruhások járőrözését, ami szerinte nem szolgálja a település érdekeit.

 

Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő, az egyesület tagja előző nap közölte: a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két héten át, összesen kétszáz taggal járőrözik Hajdúhadházon demonstratív jelleggel, a közbiztonság javítása érdekében.

 

Tasó László szerint a Jobbik napjainkban már csak a feszültségek fokozásával és a települési közösségek életébe történő provokatív beavatkozásokkal tudja fenntartani a közvélemény figyelmét, semmitől sem riad vissza apadó táborának megtartása érdekében.

 

"Hamis üzenet és politikai gaztett azt a látszatot kelteni, hogy - a félelemkeltés szándékával, egyértelműen provokációs szándékkal, az ország területéről összetoborzott, a betiltott Magyar Gárda viseletével közel azonos, +polgárőrnek+ hazudott fekete egyenruhás, valójában polgárháborús hangulat kialakításában érdekelt - pártkatonák +járőrözése+ bármely helyi közösség problémáira néhány nap alatt megoldást jelenthet" - mondta a képviselő.

 

Szavai szerint a politikai haszonszerzés legundorítóbb módja, amikor a helyi közösségek összeugrasztásával felkavarják a gerjedő indulatokat, kihasználják a gondjaikra megoldást váró és remélő emberek hiszékenységét. Megjegyezte azt is, hogy "az egyelőre még csak gázspray-vel masírozó jobbikos álpolgárőrség" e kettős célt szolgáló akciójával lerombolja a húsz éve működő, mintegy 90 ezer tagot számláló magyar polgárőr társadalom megítélését. "Összemossa a közösségek nyugalmának, valamint biztonságának védelmében a rendőrséggel és az önkormányzatokkal együttműködési megállapodás szerint segítséget nyújtó önkénteseket, a feszültségteremtésben érdekelt és jártas balhékedvelőkkel" -  fogalmazott Tasó László.

 

"A közösségek megosztására és félelemkeltésre kiképzett pártkatonák rövidesen elmennek, szándékosan +betölthetetlen űrt hagynak maguk után+. A problémák azonban a külső beavatkozás után is megmaradnak, és Gyöngyöspata után Hajdúhadházon is elmélyül a seb, amelyet a politika keselyűi vájtak az együttélés mindennapjaiba" - mondta a térség fideszes országgyűlési képviselője Hajdúhadházon.

 

Csáfordi Dénes, Hajdúhadház fideszes polgármestere hisztériakeltésnek minősítette a jobbikos egyesület akcióját, amely - mint mondta - nem szolgálja a település érdekeit, sőt a közbiztonságban is új problémákat generál. Szavai szerint a 14 ezres városban, ahol nagyszámú roma lakosság él, kétezren vannak munka nélkül, így elsődleges feladatuknak tekintik a foglalkoztatás bővítését.

 

A polgármester annak a meggyőződésének adott hangot, hogy csak munkahelyteremtéssel, oktatással, értékteremtő közmunka-programokkal, az önkormányzat, a rendőrség és az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezetének összefogásával javíthatnak a helyzeten.

 

Utóbbi szervezet téglási alelnöke cáfolta azokat híreket, miszerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrözői két betörőt fogtak el kedden késő este Tégláson. Ezzel szemben a betörőket Kolompár László, a téglási polgárőrség helyettes vezetője érte tetten, illetve tartotta vissza három segítőjével, amíg a rendőrök, és később a Szebb Jövőért járőrei megérkeztek, akik sajátjukként számoltak be később a sikeres akcióról.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a járőrözést Hajdúhadház mellett kiterjesztette a két szomszédos településre, Téglásra és Bocskaikertre is - tudta meg a helyszínen az MTI tudósítója.

 

Hajdúhadházon egyébként teljes a nyugalom: rendőröket és járőröző fekete egyenruhásokat is látott az MTI munkatársa, akit több helybéli is megállított a településen. Takács Ferenc nyugalmazott pedagógus például azért, hogy elmondja: a lakosság nem érzi a hasznát a belvárosi masírozásnak. Bűncselekmények ugyanis többnyire éjszaka és a külvárosi utcákban, illetve környékbeli erdőkben történnek, s ha "a rendőrség nem tudja ezeket megakadályozni, adja vissza a jogosítványát".

 

Alföldi Lakatos Gábor, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint a Jobbik politikai céljaira használja fel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. Hozzátette: elégedettek a helyi rendőrség munkájával, szeretnének roma rendőröket is a testületbe, és minél több munkahelyet Hajdúhadházon.

 

Csáfordi Dénes polgármester a sajtótájékoztatón elismerte, hogy az önkormányzat vendégházát két hétre bérbe adták Rubi Gergely országgyűlési képviselőnek. Utóbbi korábban az MTI-nek elmondta: a járőrözés idején a településre érkező országgyűlési képviselőket, valamint debreceni és hajdú-bihari jobbikos önkormányzati képviselőket helyeznek el a vendégházban.

 

Tóth Attila, az Országos Polgárőr Szövetség hajdú-bihari elnöke szerdán az MTI-nek elmondta: beadvánnyal fordult az ügyészséghez, kérve, hogy vizsgálják meg, jogszerűen működik-e a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Információi szerint a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a beadványt átküldte az illetékességgel rendelkező Békés megyei Főügyészségnek.

 

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását kezdeményezi a Békés megyei főügyésznél - közölte a jogvédő iroda szerdán az MTI-vel. A NEKI azzal a kérelemmel fordul a Békés megyei főügyészhez, hogy indítson törvényességi felügyeleti vizsgálatot a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szemben annak megszüntetése érdekében - írták a közleményben.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   leleplezés  | 2011 április 14 17:21:25 like(0) dislike(0)

MIRE VÁR MÉG A KORMÁNY, AKKOR MIKOR EGY BETÍLTOTT SZERVEZETRŐL VAN SZÓ, RÁADÁSÚL TÖRVÉNY SZABÁLYOZZA A GYÜLEKEZÉSI JOGOT. NEM BESZÉLVE AZ EGYENRUHÁRÓL.AZAKLATÁSRÓL, USZÍTÁSRÓL,STB.

PINTÉR ÚR HA NEM KÉPES ELLÁTNI A FELADATÁT, AKKOR ADJA VISSZA A MINISZTERI KINEVEZÉSÉT ÉS MENJEN HAZA. OSZT JÓNAPOT

#1   robert55  | 2011 április 14 10:36:45 like(0) dislike(0)

polgárőrnek semmi olyanhoz nincs joga, amihez neked ne lenne! A polgár-őr rendőri vagy más hatósági jogkörrel nem rendelkezik, a rendőrség eljárását nem akadályozhatja. Ezért van az, hogy az intézkedés során az előző pontokban leírtakon túl semmi mást nem tehet, mindig köteles megvárni a rendőri intézkedést. Fontos, hogy nincs törvényes felhatalmazása arra, hogy ruházatodat vagy csomagodat átvizsgálja, tehát nem motozhat, de még csak nem is igazoltathat.

hadházi képeken több igazoltatás látszik ez bűncselekmény!!!

javaslom a polgári pert is az elkövetővel szemben


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt