HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Neonácik vonultak végig a romanegyeden

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 13    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Könnygázzal akadályozta meg a cseh rendőrség szélsőjobboldali tüntetők és romák összecsapását az egyik észak-nyugati településen, ahol a lakosság harmada cigány származású. A Munkások Szocialista Igazság Pártjának megjelenése Krupkában azzal magyarázható, hogy tavaly két roma megvert egy tizenhét éves cseh fiút.

Hirdetmény

„Nácik kifelé!” - kiabálták a cigányok házuk ajtajából. „Ha, ha, ha - antifa!” - válaszoltak a tüntetők a német határ közelében lévő városban.

Mindez már azután történt, hogy a rendőrök könnygázgránátokat lőttek ki a szemben állók szétválasztására. Az egyenruhások a romákat visszaszorították házaikba.

- Nem valami jól néz ki, hogy neonácik vonultak végig a romanegyeden, a rendőrség pedig helyet csinál nekik, akár erővel is. Ez rossz hatással lehet a gyerekekre, akik azt látják, hogy a rendőrök betuszkolják hozzátartozóikat a házakba, hogy az ellenségeik szabadon randalírozhassanak - jelentette ki Martin Simacek, a cseh kormány roma felzárkóztatási osztályának igazgatója.

Több romát őrizetbe is vettek a rendőrök.

Martin Simacek szerint a cigányokat megkülönböztetések érik az oktatásban, mivel a roma gyerekek 27 százaléka fejezi be csak az általános iskolát.

„Állítsátok meg a fekete rasszizmust!” - ilyen és hasonló transzparensekkel vonultak végig Krpkán a tüntetők. A demonstrációt szervező Munkások Szocialista Igazság Pártja a néhány hónappal ezelőtt betiltott Munkáspárt szellemi örökségét viszi tovább, állításuk szerint ugyanis a romák a jelenlegi szociális politika haszonélvezői.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt