HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Összeverte szeretőjét a halálbrigád vezetője

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 12    Forrás: blikk.hu


Ez a cikk archív

Mit tudhatott Ny. Éva, a halálbrigád vezérének, Kiss Árpádnak egykori szeretője a rémtettekről? Hamarosan kiderül: a roma sorozatgyilkosság egyik legfontosabb tanúját egy hét múlva hallgatja meg a Pest Megyei Bíróság. Ny. Éva, a halálbrigád tagjainak volt munkaadója információink szerint nagyban segítette a nyomozást közel 200 oldalas tanúvallomásával.

Hirdetmény

Ny. Éva korábban a Blikknek azt mondta, nem is sejtette, mit műveltek a Kissék és segítőik, ám ennek valamelyest ellentmond az a rendőrségi jegyzőkönyv, amelybe a Blikk beletekinthetett: ez taglalja a 2009. áprilisi, tiszalöki gyilkosság után történteket. Azon az éjszakán a halálbrigád a munkába igyekvő Kóka Jenőt lőtte agyon: Kiss Árpád, Kiss István és Csontos István a helyszínről menekülve sárba ragadtak Opel Astrájukkal, így Ny. Évát hívták segítségül.

 

Úgy tudjuk, Kiss Árpád ellentmondást nem tűrő hangnemben utasította a helyszínre érkező nőt, hogy először ne a lerobbant kocsihoz, hanem Debrecenbe szállítsa őket, nyomatékul a nő fejét még a kormányba is beleverte, amikor az értetlenkedni kezdett. Miután a Kiss testvérek a debreceni Perényi 1 mulatóban utcai ruhába bújtak, és a fegyvereket visszatették a rejtekhelyre, elindultak Csontos Istvánhoz, aki addig őrizte a sárba ragadt autót. A nyomozók ezekből a mondatokból következtettek arra, hogy a nő, ha nem is rendelkezett információval a gyilkosságokról, gyanút foghatott – Ny. Évát mégsem gyanúsították meg bűnpártolással.

 

Az asszony a Blikknek elmondta, megtiltották neki, hogy bármelyik vádlottal kapcsolatot tartson, és úgy tudja, hogy a bíróságon legalább két tárgyalási napon keresztül fogják meghallgatni. A rendezvényszervező asszonyt a rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottakkal együtt a Perényi 1-ben, ahol üzletvezetőként dolgozott. Először lakására vitték, majd Budapestre, ahol először két napon át faggatták.

 

Mint megtudtuk, Csontos Istvánt – aki a rajtaütéskor átsiklott a rostán – is Ny. Éva hívta vissza a Perényibe, ahol aztán őrizetbe vették. Információink szerint ő súgta meg a rendőröknek, hogy Csontost is kérdőre kellene vonniuk.

 

Mint megírtuk, 2008–2009-ben Kissék, Csontos és társuk, Pető Zsolt kilenc támadásban hat romát, köztük egy gyereket gyilkolt meg.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt