HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hajdúhadházon járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület kétszáz tagja

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 12    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Heves megyei Gyöngyöspata után Hajdúhadházon járőrözik demonstratív jelleggel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület - közölte Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő, az egyesület tagja kedden az MTI-vel.

Hirdetmény

Két hétig tartó, mintegy kétszáz tagjukkal végrehajtandó akciójukat figyelemfelhívásnak szánják, mivel az egyesület szerint a Hajdú-Bihar megyei településen rengeteg a rablás, nem megfelelő a közbiztonság - tette hozzá.

 

Rubi Gergely szerint erről nem a rendőrség tehet, ugyanis rendkívül kevesen vannak, sok esetben egyetlen járőr jut a három szomszédos településre: Hajdúhadházra, Téglásra és Bocskaikertbe.

 

"Szeretnénk, ha nem csak ilyenkor, hanem máskor is megerősített erőkkel lenne jelen a rendőrség" - utalt a politikus arra, hogy akciójuk idején több mint negyven rendőr tartózkodik a városban. Azt is szeretnék elérni, hogy a debreceni lovas rendőrök ne csak idegenforgalmi látványosságok legyenek a turisztikai szezonban, hanem a Hajdúhadház környéki erdőkbe, mezőgazdasági földekre is eljutnának, ahol sok a lopás, a rablás.

 

Rubi Gergely szavai szerint a lakosság örömmel fogadta az egyesület járőreit, akiket 12 családi házban szállásolnak el, élelmezésüket szintén helybeliek vállalták.

 

A politikus elmondta, hogy a Jobbik vasárnap demonstrációt tart Hajdúhadházon Vona Gábor pártelnök részvételével.

 

A településen, ahol nagyszámú roma él, rend van, kedd délutánig semmilyen incidens nem történt - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. Néhány autóból helyi roma lakosok kikiabálnak a járőrözőkre, majd tovább hajtanak.

 

A városházán hivatalosan nem tudnak az akcióról, ugyanis az egyesületnek a járőrözést nem kell bejelentenie. Korábban a város polgármestere azt nyilatkozta, ők nem kérték az egyesület segítségét, a közbiztonságot a rendőrséggel és a polgárőr szövetség helyi csoportjával fenntartják.

 

A rendőrség az MTI-nek a hajdúhadházi eseményekkel kapcsolatos kérdéseit írásban kérte, arra később válaszolnak.

 

Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára múlt pénteken Budapesten arról beszélt: a magyar kormány nem fogja tűrni, hogy kivegyék az állam kezéből az erőszak monopóliumát.

 

"Senki nem engedheti meg magának, hogy rendteremtő szerepben, a rendőrséget helyettesítve lépjen föl" - mondta az államtitkár az V. Európai Roma Platform tanácskozás sajtóértekezletén. Ha ezt "bármilyen civil csoport vagy pártkatonaság" megteszi, abból "sokkal nagyobb baj lesz, mint amekkorát kezelni akartak, vagy meg akartak előzni" - jegyezte meg. Úgy fogalmazott: "könnyű masírozni, de utána, ha elmennek, a problémát mégiscsak az államnak kell kezelnie".

 

Balog Zoltán visszautasította azt a sajtótájékoztatón feltett egyik kérdésben foglalt állítást, miszerint a kormány nem tesz semmit "az olyan típusú ügyekben, mint Gyöngyöspata és Hejőszalonta". Mint elmondta, a kormány konfliktusmegelőző és -kezelő mechanizmust hozott létre; ennek keretében megyénként egy-egy kormánymegbízott felügyeli a helyzetet.

 

A Heves megyei Gyöngyöspatán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől csaknem három héten át járőröztek, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról, s a bűncselekmények mögött helyi cigányokat sejtenek.

 

Hejőszalontán április 2-án a Jobbik vonult fel "a cigányok által elkövetett bűnök" ellen tiltakozva. A megmozdulás ellen az LMP és több civil szervezet tiltakozott a Borsod megyei településen.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   leleplezés  | 2011 április 15 13:18:54 like(0) dislike(0)

Ki ez a rubi gegely? talán csak nem az a jobbikos kis köcsög akit a közép iskolában rendszeresen szopattam, mert mindíg raszista megjegyzéseket tett ránk? csak ott mindig sunyi módon! 

hát akkor most üzenem neki, hogy húzza meg a farkát, ha nem akarja hogy levágjam neki és a szájába tegyem és ráfogjam hogy így született. ez a kis buzeráns köcsög. most nagy a szája, de mikor egyedül van akkor a cigányok hátsó kormos fekete seggét nyalja. ezt tudja a párt társai róla? egyébként meg ez a kisköcsög egy cigány lányba volt szerelmes és a ciány családba ette a spóron sült bokolyit, ezt is bevalotta mikor képviselőnek jelöltette magát? kis rohadék most meg ő ágaskodik a legjobban

#1   csupa vád  | 2011 április 13 09:38:54 like(0) dislike(0)

Szeretném felhívni a figyelmet a következő cikkre, amely az Amerikai Népszava-ban jelent meg:http://nepszava.com/2011/04/magyarorszag/nem-ragalmazas-nacinak-nevezni-a-jobbikot.html/comment-page-1#comment-19832


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt