HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem az a megoldás, hogy állami eszközökkel kényszerítjük őket

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Balog Zoltán
2011 április 10    Forrás: MNO


Ez a cikk archív

Érdekeltté kell tenni a romákat a változásban, nem az a megoldás, hogy kívülről, állami eszközökkel kényszerítjük őket – jelentette ki Balog Zoltán egy szombati interjúban. A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár beszélt az életidegen pályázatokról, valamint a roma önkormányzattal való együttműködésről is.

Hirdetmény

A probléma tagállami szinten nem oldható meg, és ha nem születik egységes megoldás, a tagállamok egy része akár bele is bukhat – az államtitkár szerint ezt ismerte fel a magyar kormány, amikor úgy döntött, közös romastratégia kialakításába kezd. Balog Zoltán a nagyobbik kormánypárt internetes oldalán szombaton megjelent interjúban az „életidegen” támogatásokról elmondta: „ki kell építeni az elosztó és ellenőrző mechanizmusokat, meg kell állapítani, kinek mi a felelőssége. Ki kell alakítani azokat a kereteket, amelyek mentén ezek a források a megfelelő helyekre jutnak, és a megfelelő célokat szolgálják.” Az államtitkár hozzátette, a hátrányos helyzetű roma és nem roma népesség felzárkóztatásának sarokkövei az oktatás, a munka, az egészségügy és a lakhatás. Hangsúlyozta, a problémahalmaz egyszerre etnikai és szociális kérdés.

Balog Zoltán szerint az érdekeltté tétel azt is jelentheti, hogy bizonyos támogatásokat, például családi pótlékot, ösztöndíjat, feltételekhez kötünk. Az államtitkár szólt arról is, hogy miután a Fidesszel szövetséges Farkas Flórián vezeti az Országos Roma Önkormányzatot, az együttműködés olajozottabb a szervezettel. „Éveken keresztül az Országos Cigány Önkormányzat egy olyan hitelvesztett testület volt, melynek az élén egy súlyos bűncselekménnyel gyanúsított ember állt. Az emberek legjobb esetben is csak azt gondolhatták az önkormányzatról, hogy sóhivatal. Ebből az következik, hogy a hitelességét kell először helyre állítani. Én úgy látom, hogy az elnök úr elindult ebbe az irányba. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy csökkentette a fizetéseket és az alkalmazottak számát, és megpróbálja a testület több tízmilliós adósságát törleszteni” – fogalmazott az interjúban.

Az államtitkár beszélt a tanulmányi ösztöndíjakról is, mint mondta, a mai négy-ötezerről legalább húszezerre szeretnék felemelni a résztvevők számát. Teljesítményalapú rendszert vezetnének be, mivel „jelen pillanatban ez a támogatás tanulmányi segély”.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   nissanmicra  | 2011 április 11 16:38:33 like(0) dislike(0)

TISZTELT BALOG ZOLTÁN ÚR! -EZ A ROMA STRATÉGIA NEM MÁS MINT MEDGYESY-FÉLE ROMA PROGRAMOK SŐT MÉG A SZAVAK IS , KÖZMUNKA  MEGEGY JÓ SZAKMA .DE ÉN KIVÁNCSI LENNÉK ÖNNEK MELYIK GYEREKE MUNKÁS(GONDOLOM1-SEM AZ DE MÁSOKTÓL PERSZE ELVÁRJÁK SŐT BELE KÉNYSZERITIK AZ EGÉSZ ROMA TÁRSADALMAT ŐN MEG PÁRTJA KOLLEGANŐJE HOFFMANN PERSZE AKORHATÁR EMELÉS EGYENLŐ LENNE A ROMÁK FELEMELÉSÉVEL JA DE AZT NEM SZABAD,  )  MI A JÓ EGYSZEGÉNY ORSZÁG BUTÁN , VAGY SZEGÉNYORSZÁG INTELIGENSEN ÉS ÉRTELMESEN.  GIMNÁZIUM FŐSULI EGYETEM -ÁLLAMIBÓL MINDENKINEK AKI AKAR=BÁTORSÁG ERRE NINCS.  

#3   nissanmicra  | 2011 április 11 15:05:38 like(0) dislike(0)

Az arisztokratikus kersztény gondolkodás abból áll,hogy mindenki fogadja el melyik társadalmi osztályba születik abba hajon meg pl aki segédmunkás annak még az unokája is az legyen fogadja el  .Az egész oktatási átalakitás erről szól.

#2   romungro  | 2011 április 10 17:52:22 like(0) dislike(0)

Az a különbság Orbán és Fakas Flóri között, hogy Farkas Flórit megmentette a börtöntől Gönc Árpád, Köztársaság Elnöki Kegyelemmel. Mivel a "Flórink" abban az időben, még Horn Gyula kenvec ölebe volt. Horváth Aladárnak azért kellett mennie az ÖCO elnöki székéből, mivel előakarta venni Flóri elnökségi idejének ügyeit.

#1   19530327  | 2011 április 10 15:35:20 like(0) dislike(0)

Az ösztöndíjat idén sem fizették ki. Miről beszél ez a Balog? Visszafelé mutogat, látszik

hogy spanja a flórikának. Különben meg az ő múltjában is érdemes lenne kutakodni, ha

nem lenne a főügyészük. Egyre gusztustalanabb, undorító ez a mutogatásuk. E zek

tényleg elhiszik miről beszélnek, tényleg hülyének nézik a cigányokat? Együtt osztoznak.

Egy kormányt sem érdekelt a cigányok sorsa, de egyik sem éheztette így ki őket mint ez.

Kár már terelgetni, meséket kitalálni, a cigányok éhesek, ebből kifolyólag veszélyesek

lesznek, nem lehet megállítani őket. A komunista rendszerben tudták ezt.

Ez a Balog látott már cigányt közelről,a körülütte lévő madarakon kívül?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt