HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Üdvözölte az európai uniós roma keretstratégiát a Német Szintik és Romák Központi Tanácsa

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 07    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Üdvözölte a romák társadalmi integrációját elősegíteni hivatott, a hét elején közzétett európai uniós keretstratégiát a Német Szintik és Romák Központi Tanácsa.

Hirdetmény

 Romani Rose, a németországi cigányok legnagyobb érdekképviseleti szervének elnöke Berlinben csütörtökön nyilvánosságra hozott állásfoglalásában úgy értékelte, hogy az uniós tagállamok nemzeti programjainak keretet adó stratégia fontos lépést jelent az európai romák - több területen is fenyegető - helyzetének javítására. A központi tanács vezetője kiemelte, hogy az Európai Bizottság előterjesztésében hangsúlyozta az egyes tagállamok felelősségét. Ennek kapcsán emlékeztetett: a németországi szintik és romák szervezete a múltban már számos alkalommal utalt erre.

 

Az európai kezdeményezés kapcsán a központi tanács elnöke nyilatkozatában hangoztatta, hogy néhány év óta egész Európában erősödött a különösen a romák ellen irányuló rasszizmus és a nacionalizmus. A romák több országban is rasszista indíttatású gyilkossági kísérletek áldozataivá váltak. Szélsőjobboldali pártok kampányt folytatnak zsidók és romák ellen -  fűzte hozzá.

 

Romani Rose úgy vélekedett: "Aggodalmat keltőek" egyes olyan fejlemények, mint a legutóbbiak Magyarországon, ahol "szélsőjobboldali egyesülések és pártok félkatonai felvonulásokat szerveznek egyes helységekben, hogy az ott élő romákat általánosságban és erőteljesen megfenyegessék". "Az állam erőszakmonopóliumát a Jobbik és a Magyar Gárda rendszeresen hatályon kívül helyezi" - fogalmazott Romani Rose, aki ezt - tekintettel a magyar európai uniós elnökségre - már érthetetlennek nevezte.

 

A Német Szintik és Romák Központi Tanácsa az uniós keretstratégia sikere szempontjából döntőnek nevezte annak nemzeti és helyi szintű megvalósulását. Utalt arra, hogy az ezt célzó erőfeszítésekbe be kell vonni roma képviseleteket.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   romungro  | 2011 április 07 18:39:25 like(0) dislike(0)

Én még szintit nem láttam üzemi körülmények között dogozni Magyarországon, pedig én már 50 éven felüli vagyok. 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt