HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rendészeti toborzó napot tartottak roma fiataloknak a rendőrök

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 28    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Nyílt napon ismerkedhettek roma fiatalok a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és más rendvédelmi szervek munkájával, valamint a felvételi követelményekkel hétfőn a rendőrség budapesti igazgatási központjában.

Hirdetmény

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a BRFK bűnmegelőzési osztálya azzal a céllal szervezte a tájékoztatót, hogy a roma és hátrányos helyzetű fiatalok eredményesen jelentkezhessenek a rendészeti pályákra. A szervezők szerint ez kitörési lehetőséget adna az érintettek számára, illetve a fiatalok későbbi munkájukkal hozzájárulhatnának az előítéletek megszűnéséhez.

 

 

Tóth Tamás dandártábornok, a BRFK vezetője a rendezvény megnyitóján úgy fogalmazott: a rendőrség munkája egy szolgáltatás, amelyet az állampolgárok pénzéből, az állampolgárok javára végeznek. Hozzátette: a rendőrségen belül minden új jelenség érezteti hatását, ezért tartja fontosnak, hogy az állomány sokszínű legyen, abban a társadalmi minden része képviseltesse magát, mert csak empátiával kezelve lehet eredményes munkát végezni.

 

 

A budapesti rendőrfőkapitány a mintegy kétszáz általános iskolás és középiskolás tanuló előtt megjegyezte, hogy ma szélesebb a szakma és a paletta, mint 20 éve, de kevesebb az információ, ami segít a pályaválasztásban.

 

 

Hozzáfűzte, hogy "a rendőrség munkája sokkal profánabb, sokkal nehezebb, kegyetlenebb és lélekölőbb, mint a filmeken", ugyanis ahhoz  sok olyan dolog hozzátartozik, amit nem látni: a sziszifuszi apró munka, az adminisztráció, a rutinszerű igazoltatás, a közterületi jelenlét a nap 24 órájában.

 

 

Tóth Tamás arra kérte a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, hogy elszántan, szívvel-lélekkel és a legjobb tudásuk szerint készüljenek a rendőri szakmára, hivatásra.

 

 

Makai István, az FCÖ elnöke azt mondta: a magyar demokrácia kulcskérdése és alappillére, hogy a rendvédelmi szervek milyen felkészült szakemberekből állnak és milyen jogkövető magatartást tanúsítanak. Ez romára és nem romára egyaránt érvényes kell, hogy legyen - tette hozzá.

 

 

A roma vezető megfogalmazása szerint a rendőri hivatást választó roma fiatalok "egyértelmű, pozitív, a magyar polgári értékrendnek megfelelő, magas szakmai színvonalú üzenetet közvetítenek". A rendészeti szakmát választókat arra kérte, hogy ne felejtsék el, honnan jöttek és az adott közösségnek mivel tartoznak.

 

 

Makai István megemlítette, hogy az FCÖ és a BRFK már több éve szoros munkakapcsolatban áll egymással, és több szakmai konferenciát, konfliktuskezelő tréninget szerveztek, amely elősegítette a fővárosi roma és nem roma emberek közötti párbeszédet, a kölcsönös bizalom erősítését.

 

 

A nyílt napon a BRFK ismertette a tanulókkal, milyen felvételi követelményeknek kell megfelelniük, ha a rendőri hivatást választják, de a résztvevők betekintést nyerhettek a pénzügyőrség és más rendvédelmi szervek munkájába is.

     Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

  • Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

  • Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérte

  • Köszönettel a megindító olvasói segítségért – Látogatás Horváth Gyula költőnél

  • Két év felfüggesztett a házfelügyelőt zsaroló volt fideszes önkormányzati képviselőnekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt