2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Minden gyöngyöspatai roma családnak jutott adomány
2011. 03. 21. 00:00

Mind a 115 roma családnak jutott az élelmiszercsomagból Gyöngyöspatán, ahová a Facebook-on szerveződött civil csapat vitt segélyszállítmányt vasárnap.

A jótékonysági akciót egy 20-30 főből álló motoros csoport is figyelemmel kísérte, amely többször is végighajtott Gyöngyöspata utcáin.

A gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Farkas János házának udvarán porciózták és osztották ki a majdnem 5 mázsányi krumpliból, tésztából, lisztből és konzervekből álló élelmiszercsomagot. Kende Judit szervező elmondta: olyanok is adományoztak, akik személyesen nem utaztak el Gyöngyöspatára, az ő segélyüket is elvitték és kiosztották.

A településen vasárnap nyolc, Szebb Jövőért feliratú ruhában tevékenykedő polgárőrt, valamint egy kisbusznyi rendőrt lehetett látni. A segélyakció résztvevői beszámoltak arról is, hogy többször is végigmotorozott az utcán az élelmiszerosztás idején egy 20-30 fős csoportból álló társaság.

A civil adományozók szerint Gyöngyöspatán a romák még most - a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület távozásának bejelentése után - is félnek és nem tudják, mihez kezdjenek ezután.