HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyöngyöspata: szolidaritási tüntetés a Kossuth téren

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 20    Forrás: Czene Gábor-Népszabadság


Ez a cikk archív

Demonstrációt tartunk, hogy kinyilvánítsuk szolidaritásunkat a gyöngyöspatai romákkal - jelentette be Horváth Aladár, az egyik szervező. A tüntetés hétfő délután fél négykor kezdődik a Kossuth téren.

Hirdetmény

Március 21-e a rasszizmus elleni küzdelem világnapja. Ehhez kapcsolódva a Wesley János Lelkészképző Főiskola filmvetítésekkel és fórumokkal egybekötött romanapot tartott a budapesti Vörösmarty Moziban. Az eseményen Horváth Aladár roma jogvédő elmondta, hogy Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hétfőn fogadja a gyöngyöspatai romák küldöttségét.

 

A Heves megyei települést a közelmúltban szélsőjobboldali csoportok szállták meg, hogy megfélemlítsék a falu roma lakosságát. A rendőrség nem látott okot arra, hogy megakadályozza a különféle rasszista szervezetek felvonulását.

 

Horváth Aladár bejelentette, hogy hétfő délután - reményei szerint több ezer résztvevővel - szolidaritási gyűlést tartanak a Kossuth téren, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt. A rendezvény fél négykor kulturális programokkal kezdődik, négytől pedig a felkért előadók mondanak beszédet.

 

A szervezők mindenkit várnak, aki megelégelte, hogy neonáci félkatonai szervezetek tarthassák rettegésben falvaink, városaink cigány lakosságát, és elege van abból, hogy a magyar parlamentben mindennapossá vált a fajgyűlölő retorika.

 

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken találkozott a fideszes Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat elnökével és Balog Zoltán államtitkárral. Az eseményről kiadott közlemény szerint „aláhúzták a közbiztonság fontosságát is, ugyanakkor egyetértettek abban, hogy Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége, és hogy a törvényeket, valamint az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania".

 

A gyöngyöspatai incidens kapcsán a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) a rendőrséget és a kormányt is felelőssé tette. Az emberi jogi szervezet egyúttal felkérte a kormányt, hogy a szélsőségesekkel szemben elmaradt intézkedések miatt a „belügyminiszteren keresztül utasítsa a rendőrséget a megfelelő büntetőeljárások megindítására".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Mantai  | 2011 Március 21 15:09:20 like(0) dislike(0)

Na de Aladár! Értem én, hogy megkell védeni a romákat, meg sok - sok a probléma. De azt mondtad, hogy lehúzod a redőnyt és visszavonulsz már. Nem?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kolompár Orbán visszatér a roma politikába

  • Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre

  • Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

  • Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

  • Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérteCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt