HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megbízza Pintért Orbán a cigányok között járőrözők megállításával

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 18    Forrás: origo.hu


Ez a cikk archív

A Gyöngyöspatán is járőröző polgárőrökhöz hasonló szervezetek tevékenységének megállítására kap megbízást Pintér Sándor belügyminiszter - az [origo] információi szerint ez dőlt el azon a pénteki találkozón, amelyen Orbán Viktor a cigányság helyzetéről tárgyalt a romaügyekért felelős államtitkárral és az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjével.

Hirdetmény

A cigányság helyzetéről egyeztetett pénteken Orbán Viktor miniszterelnök Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral és Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat (OCÖ) vezetőjével (aki egyben a Fidesz parlamenti képviselője) - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője. A közlemény részleteket nem tartalmaz, csak annyit: a felek egyetértettek abban, Magyarországon a rend fenntartása a rendőrség kötelessége.

 

Ezzel Szijjártó a Gyöngyöspatán kialakult helyzetre céloz. A Heves megyei falu az után került az érdeklődés középpontjába, hogy a Jobbikhoz és a betiltott Magyar Gárdához több szálon kötődő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület többtucatnyi tagja március 1-jén járőrözni kezdett, arra hivatkozva, hogy szerintük a helyi cigányok rettegésben tartják a lakosságot. A romák szerint viszont a polgárőrök és más, a faluba érkezett személyek félemlítik meg őket. (Legutóbbi helyszíni riportunk itt olvasható.)

 

Farkas Flórián az [origo] érdeklődésére azt mondta: a találkozó után arra kérték fel Pintér Sándor belügyminisztert, hogy dolgozzon ki akcióprogramot a helyzet megoldására. Farkas szerint ennek foglalkoznia kell a kistelepülések biztonságával is, de a hangsúly a félkatonai szervezetek megállításán van. További részletekről az OCÖ-elnök nem beszélt, szerinte épp az a miniszter feladata, hogy kidolgozza azokat. Az [origo] megkereste a Belügyminisztériumot, ahol későbbre ígértek választ.

 

A kormány részéről ugyanakkor eddig nem kísérte semmilyen látványos megnyilvánulás a gyöngyöspatai eseményeket, pedig korábban Orbán és Pintér is többször beszélt arról, hogy nem fogja eltűrni a félkatonai szervezeteket. Pintér már tavaly nyáron konkrétan közölte ezt:  "az ilyen félkatonai szervezeteket nem fogom eltűrni". Korábban, parlamenti bizottsági meghallgatásán a belügyminiszter azt mondta, hogy a törvényeket betartó szervezeteknek helyük van az országban, de "a Belügyminisztériummal kerülnek szembe" azok, akik megszegik azokat.

 

Korábban egy névtelenséget kérő kormányzati tisztviselő az [origo]-nak azt mondta: a kormány nem kívánja eltűrni a félkatonai szervezeteket, de a Gyöngyöspatán járőröző polgárőrség jogi státusa más, mint a feloszlatott Magyar Gárdáé. A pénteki találkozóig a kormány hivatalosan nem nyilatkozott a helyzetről, bár pénteken Járóka Lívia fideszes EP-képviselő az [origo]-nak azt mondta, tudomása szerint már volt kormányzati egyeztetés az ügyben. Az [origo] korábbi információi szerint Balog Zoltán államtitkár egyik munkatársa is ellátogatott Gyöngyöspatára a napokban.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület szerdán bejelentette ugyan, hogy elhagyja a települést, de közölték azt is, hogy helybeli tagjaik továbbra is járőrözni fognak. Bejelentették azt is, hogy a közeljövőben a szintén jelentős roma népességgel rendelkező Hajdúhadházra vonulnak, ahol terveik szerint kétszáz fővel járőröznének. Vona Gábor Jobbik elnök egy múlt heti Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy ő maga is "szolgálatra jelentkezik" majd a Hajdú-Bihar megyei kisvárosban.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   romungro  | 2011 Március 20 21:32:14 like(0) dislike(0)

Farkas "kutya" Flóri mikor akar már végre kimenni a cigányok közé? Vag lehet, hogy ő már nem is cigány? Hát akkor meg kicsoda ő?

#4   leleplezés  | 2011 Március 19 11:36:31 like(0) dislike(0)

AZ IGAZI INTÉZKEDÉS AZ LENNE, HOGY BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTANÁK EZEKET A KÖCSÖG BAKANCSOS FIGURÁKAT, MIVEL MESSZE KIMERÍTETTÉK A KÖZÖSSÉG ELLENI IZGATÁS ÉS MÁS BÜNCSELEKMÉNYEKET, DE EHHEZ A KORMÁNYNAK NINCS BÁTORSÁGA, ANNÁL INKÁBB A CIGÁNYOKAT FOGJÁK KIHOZNI FELELŐSNEK, EGYÁLTALÁN HOGY MERTEK MAGUK MELLET KIÁLLNI. SAJNOS EBBŐL A KORMÁNYBÓL TÖBBET NEM LEHET KINÉZNI. EZEK 100X ROSSZABBAK AZ ELŐDJÜKNÉL. FLÓRI MEG MOST IS MEGBÚJIL A KORMÁNY MÖGÖTT ÉS NÉMA . KÍVÁNCSI LESZEK, HOGY HAMAROSAN NEKI KELLESZ MAGYARÁZATOT ADNI A CKÖ MÜKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATOS MEGTÉVESZTÉS ÜGYÉBEN. NA AKKOR MIT FOG MONDANI. MERT Ő BIZTATTA FEL A CKÖ KÉPVISELŐKET A MÜKÖDÉSI PÉNZ EMELÉSÉVEL, A KÉPVISELŐK 140.000FT FIZETÉSÉVEL, STB. ERRŐL NEKI KELL MAGYARÁZATOT ADNI, MIÉRT CSINÁLTA EZEKET.  A LEVÉL MEGVAN, AMIT Ő KÜLDÖTT 2010 DECEMBER 29-EI DÁTUMMAL ÉS EBBEN SZEREPLNEK EZEK A TÉNYEK, AKKOR MIKOR 2010. DECEMBER 28-AI KORMÁNYRENDELETBEN PEDIG ELVETTÉK A NORMATÍV TÁMOGATÁST. ŐŐ ERRŐL MÁR AKKOR TUDOTT, ÉS ÍGY TUDATOSAN FÉLRE VEZETTE A CIGÁNYOKAT. EZÉRT FIZETNIE KELL A KÖCSÖG-BUZI FLÓRINAK

#3   leleplezés  | 2011 Március 19 11:24:45 like(0) dislike(0)

ennek a kormánynak még most jutott el a tudatáig, hogy kellene v alamit csinálni a kialakult helyzettel, de mire való a törvény, ha nem erre , hogy felhasználják a gárdista köcsögök ellen. A büdös gyökér Flóri most kezd kíváncsiskodni az üggyel kapcsolatosan? Több mint két hete félelemben tartották a gyöngyöspatai cigányokat, akkor hol a kurva annyában volt ez a buzi flóri. AZ EGÉSZ CSAK LÁTCAT POLITIKA, SEMMIR NEM FOGNAK TENNI A JOBBIKOSOK ELLEN, MERT ŐK IS FÉLNEK VONÁTÓL, VALÓSZÍNÜ, HOGY VALAMIT TUD VONA A KORMÁNYRÓL, AMI VISSZA TARTJA ŐKET AZ INTÉZKEDÉSTŐL. HA CSAK NEM AZ, HOGY TUDATOSAN AZ ŐK BELEEGYEZÉSÉVEL TESZIK AMIT TESZNEK

#2   csabi8  | 2011 Március 18 21:15:40 like(0) dislike(0)

Kár, hogy ez csak külön kérvény benyújtása után történhet meg (ha egyáltalán várható valami pozitív fordulat). Másrészt pedig ezt az ügyet nem a "cigányság helyzetéről" szóló megbeszéléseken kéne megtárgyalni. Magyarországon ma már szinte elfogadottak az ilyen jellegű akciók, a lakosság jó része támogatja, nagyobb része csak közönnyel fogadja a szélsőjobboldali szervezetek egyre keményebb benyomulását és részvételét a közéletben. Ezt kéne kimondani, és erről kéne megbeszéléseket tartani. Farkas Flóriánnak meg kár nyilatkoznia, ha önálló gondolata már évek óta nincs. Elég ha elmond valamit Orbán Viktor, visszhangra nincs szükség.

#1   more  | 2011 Március 18 20:17:32 like(0) dislike(0)

"

 

 

 

"Megbízza Pintért Orbán a cigányok között járőrözők megállításával"

Erre vártz Pintér?

 

Nem megbízni kellene, hanem törvényszerint eljárni!!!

2 hét  kormányzati tétlenség arra ösztökél, hogy ne higyjek ebben az esetben semmit nekik!!

Figyeljétek meg alig alig fog történni valami !

 

"

 

 

 
vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt