HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Heteken belül elkészül az uniós romastratégiáról szóló európai bizottsági előterjesztés

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A jövő hónap elején minden bizonnyal elkészül az Európai Bizottság előterjesztése az Európai Unió romaügyi keretstratégiájáról - erősítette meg Andor László, a testület foglalkoztatási és szociálpolitikai felelőse egy kedd esti európai parlamenti rendezvényen Brüsszelben.

Hirdetmény

Reményeik szerint április hetedikén Viviane Reding, az alapjogokért felelős biztos már ennek a dokumentumnak a birtokában utazik Magyarországra, a romákkal kapcsolatos EU-elnökségi rendezvényre - tette hozzá a magyar biztos.

 

Az EP-ben szervezett konferencián Andor László jó üzenetnek nevezte, hogy az EP legutóbbi plenáris ülésén elfogadta Járóka Lívia (Fidesz) jelentését a romastratégiával kapcsolatban.

 

Jelen volt a jelentéstevő is, aki a konferencián nagy eredménynek minősítette, hogy előterjesztését minden párt és minden tagállam támogatta. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a romák felzárkóztatására tett erőfeszítéseknek nem szabad az EU-tagállamokra korlátozódniuk, azoknak unión kívüli országokra is ki kell terjedniük.

 

Járóka Lívia egyúttal reményét fejezte ki, hogy az EU-tagországok az uniós keretstratégia magyar elnökség alatt várt teljes elfogadását követően mielőbb cselekedni kezdenek annak végrehajtása érdekében.

 

A tanácskozáson Göncz Kinga (MSZP), az EP-jelentés úgynevezett árnyékjelentéstevője fontosnak mondta, hogy az uniós intézmények együttműködjenek a stratégia kidolgozásában, vagyis a bizottság és a tagországok kormányait képviselő Tanács kellő súllyal figyelembe vegye az EP javaslatait. Kiemelten lényegesnek tartotta azt is, hogy a stratégiát megfelelően végre is hajtsák, és a végrehajtásba a nemzeti és helyi hatóságokon kívül a romák szervezeteit is bevonják.

 

Az EP rendezvényén bemutatták Szederkényi Júlia Barlang című díjnyertes dokumentumfilmjét, amely - mint azt maga a rendező elmondta - azt próbálja megérteni, milyen a romák mindennapi élete.

 

Fellépett a roma integrációs rendezvényen a bódvalenkei cigány asszonykórus is. Ennek szereplése alatt fotók segítségével ismertették az ottani freskófalu projektet: a kisközség házainak falán egyfajta festészeti szabadtéri tárlatot alakítanak ki. Mint Pásztor Eszter projektvezető elmondta, a freskók is a cigányok életét és vágyait jelenítik meg.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   leleplezés  | 2011 Március 16 00:30:30 like(0) dislike(0)

Ez igen! Örömömben majd meg őrülök, hogy elkészült a roma srtatégia, amit majd ezek után fogadnak el. Csak az a kérdés, hogy tényleg a leszakadt roma rétegekről lesz e szó, ugyan is hány eu képviselő, vagy a magyar parlamentből képviselők látogatták, illetve tanulmányozták a valós helyzetet a telepeken. Legutóbb talán a választások előtt lehettek képviselő jelöltek a cigány telepeken.közösségekben, akkor is azért, hogy rájuk szavazzanak. Vagy hány olyan cigány szakembert kérdeztek meg akik ott élünk velük, hogy egyáltalán mi a véleményünk! Vagy egyáltalán mikor lesz ebből kézzelfogható eredmény?Majd, hogy tidjuk a választ! Nesze semmi fogd meg jól! De ez lesz a munkahelyekkel is, mert ha segíteni akarna ez a kormány, akkor legalább a közmunka programot nem veszi el és legalább most több tízezer roma 8 órába dolgozna, de ezek sajnos elvették, csak azért, mert a szocik vezették be a közmunka programot és nem az Ő nevükhöz kötődik, ezért mindjárt változtattak és a 8-ból csináltak 4 órát: Hát így a statisztika szerint meglesz a százezer munkahely évente, csak az a kérdés, hogy hogyan vészeljük át a szélhámosságukat. Mert a szél kálmán iromány = szélhámossággal


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt