HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Munkát és kenyeret követelnek a romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  igrici, Nótár Zoltán
2011 Március 11    Forrás: Doros Judit Miskolc - Népszabadság


Ez a cikk archív

Munkát és kenyeret követel több tízezer roma április 15-én a parlament előtt, s addig lesznek ott, amíg el nem érik a céljukat – jelentette be tegnap Miskolcon, a területi cigány kisebbségi önkormányzat közmeghallgatásán Nótár Zoltán roma kisebbségi képviselő, a Borsod megyei Igrici uborkatermelő szövetkezet alapítója.

Hirdetmény

Elmondta: a romák a tűrőképességük határához érkeztek, s a jelenlegi kormány láthatóan mindent megtesz azért, hogy „kivéreztesse” és ellehetetlenítse őket. – Ebben sajnos partner a Lungo Drom, amelynek politikusait egy jobb élet reményében a cigányok támogatták, de csalódniuk kellett, mert a roma vezetők a Fidesz háta mögé bújtak, hallgatnak, s nem csinálnak semmit, csak a saját pecsenyéjüket sütögetik – mondta Nótár Zoltán.

 

Bejelentette: hónapokkal ezelőtt több társával együtt elkészített egy romafoglalkoztatási programot, amelynek keretében az évek óta sikeresen működő igrici uborkatermelő szövetkezet mintájára a legszegényebb településeken mezőgazdasági munkát kaphatnának a szakképzetlenek. A foglalkoztatásért felelős államtitkárság vezetői, mondta Nótár, előbb támogatásukról biztosították a kezdeményezést, amelyet tizenöt településen vezettek volna be, afféle mintaprogramként, első körben.

 

Az érintett önkormányzatokkal, polgármesterekkel elvi megállapodást kötöttek arról, mekkora földterületeket vonhatnának be a termelésbe, aláírták a szándéknyilatkozatokat kereskedőkkel a megtermelt zöldség felvásárlásáról, és megegyeztek a kis falvak óvodáival, iskoláival is arról, hogy átveszik a helyben előállított paprikát, paradicsomot, burgonyát és uborkát. Az elmúlt napokban azonban kiderült: a kormány mégsem támogatja ezt a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy üres a kassza. – Nincs más hátra, mint utcára vonulni és tüntetni – mondta Nótár Zoltán.

 

Nótár Zoltán bejelentette: nemcsak borsodi, de hajdú-bihari, szabolcsi, nógrádi, hevesi és Pest megyei romák is csatlakoznak majd az április 15-re meghirdetett fővárosi tüntetésükhöz.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 15 hozzászólás érkezett.

#15   baloghtibor  | 2011 Március 27 14:31:53 like(0) dislike(0)

kérek minden jóóérzésü roma embereket hogy támogassák a notár zoltán féle tümtetést április 15. ik én mivel saját sorsunkat csak mitugyuk megváltoztatni e mondón. elég volt a kormány felesleges igéreteiből minden választás elött a cigány családokat lejárt szavatosságú élelemel és üres szavakkal probálják a szavazatukat meg nyerni most lehetőség nyillik hogy a notár zoltán féle programot elfogadtassuk a kormányal és tisztességes munkával helyt tugyunk álni az országban elne felejcsük hogy ebben az országban odáig fajultak a dolgok hogy szabadon lőhetnek szélsőbséges csoportok miránk  és a média sunyin eltusolva minél kevesebbet mutat ebbölmeg ez az ország ugyan ugy minden ojan cigányé akinek magyar állam polgársága van. kinött 1 ojan értelmüségi réteg aki nem hagyja hogy ojan roma vezetők mint akik eddig végezték munkályukat kilopják aa romák szemét és hagyják éhen pusztulni és kivérezni őket április 15.én össze fogással és hittel elérhettjük hogy ez a készprogram amit notár zoltán letett az asztalukba célt érjen a romák érdekébe  BALOGH TIBOR KÁZSMÁRK  ÜDVÖZLÖM NOTÁR ZOLTÁNT IGRICIBE ÉS AZ 1 IK KOMOLY ÉRDEK KÉPVISELŐT MISKOLCON HORVÁTH JÓZSEF MEGYEI CIGÁNY KISEBBSÉGI KÉPVISELŐTT          "EGYSÉGBEN AZ ERŐŐŐ" 

#14   81946  | 2011 Március 19 08:17:28 like(0) dislike(0)

PITYUKA BERENTE. a jobbik most mértnem áll a romák melé?azt szajkozák nemakarunk dolgozni,szeretnénk de nem engedik.SZEMÉT MOCSKOS RENDSZER.

#13   81946  | 2011 Március 19 08:11:57 like(0) dislike(0)

ZOLIKÁM˘˘˘˘MI IS MEGYÜNK VELED.BERENTE IS MELETED VAN.SZÉGYELHETNÉ MAGÁT BALOG ZOLTÁN ÁLLAMTITKÁR UR IS.MISKOLCON HAZUDGÁLT MIJEN JÓ LESZ A ROMÁKNAK.IGEN JO ,ÉHEN PUSZTULUNK.FARKAS FLORI MEG BUJKÁL,AZALVAN ELFOGLALVA HOGY MENYILEGYEN A TISZTELET DIJA. MITTET A LUGODROM A CIGÁNYOKÉRT?                                                              PITYUKA BERENTE.

#12   zoliuborka  | 2011 Március 16 20:19:12 like(0) dislike(0)

igy van romák gyerűnk gyerűnk

#11   romungro  | 2011 Március 13 18:58:14 like(0) dislike(0)

Cigányok! Itt a lét a tét! ha pusztulnunk kell, akkor ne "ágyban párnák között!"

#10   csucsii1110  | 2011 Március 13 18:52:16 like(0) dislike(0)

Drága uborkás zoli barátom, az Abauji romák 80% támogat és veled van! Eddig az volt a baj hogy nincs programja a cigányoknak, bármien jó dolgot akarunk, nem támogatnak semmiben! Mindig a kötelességünkel vannak a jogot azt elfelejtik! Ezért hibásak a parlamentben ülő roma képviselők is! Nem a Romákat hanem magukat képviselik, éljenek már ők meg 28.500-ft bol! Mióta a FIDESZ kormányoz a CIGÁNYSÁG helyzete kilátástalan!!!  RABSZOLGÁK VAGYUNK A HAZÁNKBAN!!!!!  A FIDESZ-KDNP lepaktált a JOBBIKKAL!   Amit Gyöngyöspatán csinálnak az még a NYILAS uradalomban sem volt!!     SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!!  Demokrácia van magyarországon és mégis királyságot építenek! A FIDESZ 2/3-os győzelméhez mi is hozzá járultunk, DE EZ TÖBBÉ NEM LESZ!!                                        MEGYÜNK 15-ÉN   MUNKÁT, KENYERET!!!!!!!!!!!!!!                                                       "Demokrácia csak ott ahol a kissebbségnek is joga van!!"                                                                               

#9   koldus cigany  | 2011 Március 12 20:02:18 like(0) dislike(0)

Remélem nem csak mi cigányok nézük ezt az oldalt,hanem olyanok is akik az úgynevezet honatyák.És megmondják mi a baj ezzel a páratlan,munkateremtési lehetőséggel.

Talán az "hogy nem ők találták ki ezt a programot?" vagy azért mert igy emberibb életet élhetnénk mi csóró sajna iskolázatlan cigányok.?Vagy inkább álamilag, több eltartot családra lenne szüksége a magyar kormánynak.?

Szerény véleményem szerint még a vak is látja,hogy ezt a lehetőséget elakarják lópni a Nótár Zoltán-tól s majd kissé átformálva ékeskednének "ők"véle mert eddig ők nemtettek le semit az asztalra.

Gyerekek ezt nemlehet megengedni! kérek mindenkit,április 15.-én csatlakozzon és nehagyjuk! MI is megyünk 100-an  

 

 

 

 

#8   Utánpótlás  | 2011 Március 12 18:50:31 like(1) dislike(0)

Megyünk mi is zoli leszünk három busszal !!!  Jöjjön mindenki aki tud  április 15.-én !!!!!!! 

#7   zoliuborka  | 2011 Március 12 09:45:23 like(0) dislike(2)

geciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

#6   zoliuborka  | 2011 Március 12 09:26:08 like(0) dislike(0)

gyertek romák mutasuk meg kormány nak hogy nem segéj böl akarunk élni ahanemdolgozni akarunk ingyen busz kaja még oda vagyunk gyerűnk

#5   19530327  | 2011 Március 11 19:37:26 like(0) dislike(0)

VÉGRE egy értelmes ötlet. Nincs más választás.

ÉLJEN NÓTÁR ZOLTÁN!!!! Ezerszer is éljen. Végre egy  épeszű ember, aki törődik másokkal

is. Áldja meg nagy Isten, még több bölcsességgel.

Valahogy meg kéne szervezni, hogy minél többen tudjanak erről a cigányok.

-Nem mindenkinek van internet lehetösége.- most lehetőség lehetne megmutatni magát

a cigányságnak. Jó dolgokra nincs pénz csak passzióra, hülyeségekre, korrupcióra, magas

rokoni fizetésekre. Az Uniós támogatásokbol sem jutott a cigányoknak egy fillér sem,

pedig ilyen programokra jó lett volna.

A cigányok már ki vannak véreztetve,-éheztetve.--( De nemcsak a cigányok)

Ezért a hatalom egymásra uszítja a népet.

Az éh-bért már akkor elvették, mikor megszüntették a közmunkát, ami maradt azt is

megfelezték. Állati sorba kényszerítve a népet.

A többségnek már nincs mit veszíteni, ami itt folyik ez már újra holokaust.

Az egész nép el van lehetetlenítve, csak a cigányok még félelemben, rettegésben is élnek

a hatalom támogatásával.

CSAK AZT NEM TUDJÁK HOGY ÉHSÉG A NÉLKÜLÖZÉS MÉG NAGYOBB ÚR, VADÁLLATTÁ

TESZI AZ EMBERT, --BÁRMILYEN SZÁRMAZÁSÚ IS LEGYEN!!!!!!!!!!!!!!!

---Had jegyezzem meg, a rendszerváltáskor békességben élt együtt az egész magyar-

ság, cigányok és gádzsók. Hogyan jutott idáig a helyzet????????

Mi lesz a Gyöngyöspatán,a most is rettegő, síró gyerekekkel???????

---Valamit ki kéne találni,---Senki nem védi meg őket---

 

 

#4   romungro  | 2011 Március 11 12:26:57 like(0) dislike(0)

Végre valami! "Harc" nélkül nincs győzelem! Balog Zoltán Államtitkár úr meg csak beszéljen, beszéljen és beszéljen!

#3   az mi?  | 2011 Március 11 10:13:35 like(0) dislike(0)

Igen fog adni munkát,méghozzá olyan mukát amit úgy hívnak,hogy (ÉH BÉR)

#2   Mantai  | 2011 Március 11 09:37:39 like(0) dislike(0)

Én is úgy gondolom, hogy ki kell kényszeríteni minden demokratikus eszközzel, hogy munkát, munkát, munkát adjon a Kormány.

Egyértelmű valódi, lépésről, lépésre elmondott programot szeretnék hallani kormány részéről, hogy mitől jobb most mint egy éve, és mitől lesz jobb holnap, holnapután és így tovább!!!

#1   rromano  | 2011 Március 11 09:14:38 like(1) dislike(0)

Én is megyek, s remélem, tényleg sokan leszünk. Azt is meg kell kérdezni őfőméltóságos fidesz uraktól, hogy miért nem nyitják meg a pályázati kereteket, miért csak a közalapítványok MNEKKA, MACIKA megszüntetéséig jutottak el, tönkretéve minden kisebbségi szervezetet. Flórinak odaadták a székházra kicsalt pénzeket, az emberek meg pusztuljanak éhen. Szégyen ez, ami itt megy. A romastratégia üres betűhalmaz, amit Járóka unalmában összeollóz Brüsszelben, és előadják, mint megváltó programot. Egyetlen konkrétumot mondjatok belőle, ami tényleg eredményt hozhat, és még nem láttuk leírva a húsz év alatt. 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Vi­lág­hírű asz­ta­los ké­szí­tette el a Kar­me­lita Ko­los­tor ma­gyar cí­me­rét

  • Nem állt ki Pócs mellett a Jászapáti Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

  • MÁR VÁLASZOLTAM, MONDTA ORBÁN VIKTOR, MIUTÁN NEM VÁLASZOLT

  • Új kormánybiztos veszi át a romák felzárkóztatását

  • Visz az FTC, Livi néni – Vita Járóka Líviával a cigányság felzárkóztatásárólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt