HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nagyobb munkahelyteremtő támogatás a hátrányos helyzetű térségeknek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 04    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A kormány a forrás-elosztás megváltoztatásával kívánja ösztönözni a munkahelyteremtést a hátrányos helyzetű térségekben; a súlyos foglalkoztatási gondokkal küzdő régiókban a beruházók nagyobb arányú támogatásban részesülnek ezentúl - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken Nyíregyházán egy munkaügyi fórumon.

Hirdetmény

A változtatás természetesen már a februárban meghirdetett ötmilliárd forint értékű munkahelyteremtő támogatási pályázatot is érinti, amelynek forrását a Munkaerő-piaci Alapból biztosítják - mondta a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztériumi tisztségviselő, aki mintegy 400, a támogatási lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozót tájékoztatott a nyírségi nagyvárosban.    

 

Kiemelte: az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben akár 70 százalékos arányú támogatást is kaphatnak a forrásra pályázó kis- és közepes vállalkozások, míg például a kedvező foglalkoztatási mutatókkal rendelkező régiókban legfeljebb csak 10 százalékos lehet a mérték.  

 

Czomba Sándor a meghirdetett ötmilliárdos támogatási alappal kapcsolatban megerősítette: az összegből egy munkahely létrehozásához a pályázók 1,2 millió forintot kaphatnak, amihez azonban különböző kiegészítő összegek is járnak.     Így például a hátrányos helyzetű térségekből pályázók új munkahelyenként további 150 ezer, míg a leghátrányosabb helyzetű régiók településein beruházók 300 ezer forintot kapnak. Ehhez további 500 ezer forint jár, ha regisztrált álláskeresőt alkalmaznak, valamint újabb 200 ezer forint, roma származású munkaerő felvétele esetén.    

 

Az államtitkár tájékoztatása szerint a március 31-ei határidőig pályázóknak november 30-ig kell létrehozniuk a vállalt új munkahelyeket. A pályázóknak legalább 2 álláshelyet kell teremteniük, s a kapott összeget csak fejlesztésre, ingatlan, gép, vagy termelőeszközök beszerzésére fordíthatják. A létrehozott új munkahelyet három évig működtetniük kell, és kikötés az is, hogy az alkalmazott dolgozót két évig foglalkoztassák.    

 

Az államtitkár arra is kitért, hogy könnyítésként 15 millió forint alatti igény esetén nem kell fedezetet biztosítani a pályázónak, ha a vállalkozása három éve már működik, s abból két évig eredményesen gazdálkodott. Ésszerűsítették a pályázat adminisztrációját is, a tavalyi nyolc oldalas nyomtatvány helyett 3,5 oldalast kell kitölteniük a pályázóknak.    

 

Az ötmilliárdos támogatásból mintegy 3.000 új munkahelyet szeretnének létrehozni.    Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a fórumon elmondta: a forrás-elosztás megváltoztatása jelentősen segítheti a megye hat leghátrányosabb helyzetű, baktalórántházi, csengeri, fehérgyarmati, mátészalkai, nyírbátori és vásárosnaményi térségének a foglalkoztatását. Hozzáfűzte: a megyében a legfontosabb feladat a foglalkoztatás javítása, hiszen jelenleg az aktív korúak közül minden második ember munkanélküli.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt