HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jobbikbűnözés: jobbikosok a tanyavilágban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  jobbikbűnözés, dóc
2011 Március 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Harci indulókat énekelve vonultak vasárnap idegenek egy dóci tanya elé, ahol egy férfi három gyermekével volt otthon. Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő baráti társaságával, mintegy harminc emberrel jelent meg, mint mondta, nem felvonultak, hanem sétáltak egyet, s ha eljárás indul ellene, lemond mentelmi jogáról - írta csütörtökön a Délmagyarország.

Hirdetmény

A napilapnak a gyermekeit egyedül nevelő férfi - a 49 éves Sipos Sándor, aki három éve veszítette el cigány feleségét - elmondta: a társaság katonai alakzatba rendeződve, harci indulókat énekelve, kancsikát csattogtatva vonult a ház felé. A gyermekeknek nem engedte, hogy kimenjenek, de ő az udvaron várta őket.

 

Mikor megérkeztek, valamelyikük elkiáltotta magát: "F...szopó cigányok, gyertek ki!" Majd egy lámpával a szemébe világítottak, és valamit felé dobtak. Mint később kiderült, egy korsó volt, amelyet később lefoglalt a rendőrség - mondta a férfi. Ezután megjelent egy busznyi rendőr, és elkezdték kifelé, az autók felé tolni a jobbikosokat. A férfi rendőri védelmet kért.

 

A falubeliek a lapnak elmondták, hogy vasárnap Sándorfalván is sok volt a rendőr. Egyikük szerint "úgy kergették egymást a jobbikosok és a rendőrök meg a polgárőrök, mint kutya a macskát". Szerintük egy cigány családot kerestek a jobbikosok, de nem találták, így jutottak el Sipos Sándorhoz.

 

Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő a Délmagyarországnak elismerte: vasárnap Dócon volt, egy tanyán meghívták őket egy teára. Majd elmondása szerint a baráti társaságával, több mint harminc emberrel nem felvonultak, hanem sétáltak egyet. Zagyva szerint a rendőri intézkedés volt szabálytalan. Kijelentette: lemond mentelmi jogáról, ha eljárás indul ellene.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint "a rendőri intézkedés alapján garázdaság látszik megvalósulni", és a történtek részleteinek tisztázására további intézkedések szükségesek. A megkeresésben hivatkozott "demonstráció" eddig nem igazolható - idézi a rendőrségi közleményt a Délmagyarország.



Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?



CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?














KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar



    Phiren Amenca



    Parno Graszt