HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jobbikbűnözés: jobbikosok a tanyavilágban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  jobbikbűnözés, dóc
2011 Március 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Harci indulókat énekelve vonultak vasárnap idegenek egy dóci tanya elé, ahol egy férfi három gyermekével volt otthon. Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő baráti társaságával, mintegy harminc emberrel jelent meg, mint mondta, nem felvonultak, hanem sétáltak egyet, s ha eljárás indul ellene, lemond mentelmi jogáról - írta csütörtökön a Délmagyarország.

Hirdetmény

A napilapnak a gyermekeit egyedül nevelő férfi - a 49 éves Sipos Sándor, aki három éve veszítette el cigány feleségét - elmondta: a társaság katonai alakzatba rendeződve, harci indulókat énekelve, kancsikát csattogtatva vonult a ház felé. A gyermekeknek nem engedte, hogy kimenjenek, de ő az udvaron várta őket.

 

Mikor megérkeztek, valamelyikük elkiáltotta magát: "F...szopó cigányok, gyertek ki!" Majd egy lámpával a szemébe világítottak, és valamit felé dobtak. Mint később kiderült, egy korsó volt, amelyet később lefoglalt a rendőrség - mondta a férfi. Ezután megjelent egy busznyi rendőr, és elkezdték kifelé, az autók felé tolni a jobbikosokat. A férfi rendőri védelmet kért.

 

A falubeliek a lapnak elmondták, hogy vasárnap Sándorfalván is sok volt a rendőr. Egyikük szerint "úgy kergették egymást a jobbikosok és a rendőrök meg a polgárőrök, mint kutya a macskát". Szerintük egy cigány családot kerestek a jobbikosok, de nem találták, így jutottak el Sipos Sándorhoz.

 

Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő a Délmagyarországnak elismerte: vasárnap Dócon volt, egy tanyán meghívták őket egy teára. Majd elmondása szerint a baráti társaságával, több mint harminc emberrel nem felvonultak, hanem sétáltak egyet. Zagyva szerint a rendőri intézkedés volt szabálytalan. Kijelentette: lemond mentelmi jogáról, ha eljárás indul ellene.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint "a rendőri intézkedés alapján garázdaság látszik megvalósulni", és a történtek részleteinek tisztázására további intézkedések szükségesek. A megkeresésben hivatkozott "demonstráció" eddig nem igazolható - idézi a rendőrségi közleményt a Délmagyarország.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt