2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Jobbikbűnözés: jobbikosok a tanyavilágban
2011. 03. 03. 00:00

Harci indulókat énekelve vonultak vasárnap idegenek egy dóci tanya elé, ahol egy férfi három gyermekével volt otthon.

A napilapnak a gyermekeit egyedül nevelő férfi - a 49 éves Sipos Sándor, aki három éve veszítette el cigány feleségét - elmondta: a társaság katonai alakzatba rendeződve, harci indulókat énekelve, kancsikát csattogtatva vonult a ház felé. A gyermekeknek nem engedte, hogy kimenjenek, de ő az udvaron várta őket.

 

Mikor megérkeztek, valamelyikük elkiáltotta magát: "F...szopó cigányok, gyertek ki!" Majd egy lámpával a szemébe világítottak, és valamit felé dobtak. Mint később kiderült, egy korsó volt, amelyet később lefoglalt a rendőrség - mondta a férfi. Ezután megjelent egy busznyi rendőr, és elkezdték kifelé, az autók felé tolni a jobbikosokat. A férfi rendőri védelmet kért.

 

A falubeliek a lapnak elmondták, hogy vasárnap Sándorfalván is sok volt a rendőr. Egyikük szerint "úgy kergették egymást a jobbikosok és a rendőrök meg a polgárőrök, mint kutya a macskát". Szerintük egy cigány családot kerestek a jobbikosok, de nem találták, így jutottak el Sipos Sándorhoz.

 

Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő a Délmagyarországnak elismerte: vasárnap Dócon volt, egy tanyán meghívták őket egy teára. Majd elmondása szerint a baráti társaságával, több mint harminc emberrel nem felvonultak, hanem sétáltak egyet. Zagyva szerint a rendőri intézkedés volt szabálytalan. Kijelentette: lemond mentelmi jogáról, ha eljárás indul ellene.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint "a rendőri intézkedés alapján garázdaság látszik megvalósulni", és a történtek részleteinek tisztázására további intézkedések szükségesek. A megkeresésben hivatkozott "demonstráció" eddig nem igazolható - idézi a rendőrségi közleményt a Délmagyarország.