HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Harmadik nekifutásra sikerült a cigányoknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 23    Forrás: teol.hu


Ez a cikk archív
Harmadik nekifutásra sikerült. Kalányos Jánost választotta meg elnökhelyettesnek a Tolna Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat szerdai rendkívüli ülésén.
Hirdetmény

Egy tartózkodás és hat igen mellett elfogadták Sárközi János József jelöltjét, így Kalányos János lett az elnökhelyettes. Az új tisztség miatt le kellett mondania a vallásügyi bizottság elnöki pozíciójáról.

A napirendi pont tárgyalására Sárközi János József elnök háromnegyed órás késéssel érkezett, s rögtön zárt ülést javasolt. Kalányos János viszont ragaszkodott a nyílt tárgyaláshoz. Ugyanakkor személyes érintettségét nem jelezte. A képviselők úgy döntöttek, szavazhat. Voksolt is, magára, igennel.

  Két sikertelen szavazás után tegnap bizalmat kapott Kalányos János Fotó: M. D. Két sikertelen szavazás után tegnap bizalmat kapott Kalányos János Fotó: M. D.  

Pongó Ignác gratulált és sok sikert kívánt az elnökhelyettesnek. Majd rögtön leszögezte: – Én az Ön helyében ezt nem vállaltam volna el. A kijelentést az alábbi szavakkal indokolta: ez a dolog, ami itt most történt, nem méltó a cigány kisebbségi önkormányzathoz. A felsővezetés rárakja a súlyt egy területi önkormányzat működésére, és kötelezővé teszik, hogy egy meghatározott személy egy bizonyos pozíciót elfoglaljon.

Kalányos, aki korábban megyei cigány önkormányzat vezetője volt, erre úgy reagált, szerinte már az sem volt helyes, hogy idén úgy választottak helyi elnököt, hogy a két ellenzéki a többségi Lungo Dromosokkal összemutyizott.
Sárközi János József elnök külön gratulált a megválasztott elnökhelyettesnek, s hozzátette, ha tömérdek elfoglaltsága mellett elvállalja ezt a pozíciót, becsülendő. Aláhúzta azt is, szerinte mindegy lett volna, ki a kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese, a lényeg, hogy a cigányság felemelkedésért dolgozzanak.

– Ha az elnökhelyettes személye olyan fontos, akármilyen vezetésnek, akkor mi alávetjük magunkat a döntésnek. Azt szeretném hozzátenni, hogy az elkövetkezendő időben nemcsak az országos, hanem a megyei kisebbségi önkormányzatnál is el kell látnia feladatait. Egyúttal kijelentem, hogy ha úgy látom, hogy nem folyik érdemleges munka itt helyben, ha akadozik a fogaskerék, én sem fogok ragaszkodni az elnöki székhez.

Bízom benne hogy a cigányság felemelkedésért együtt tudunk dolgozni – szögezte le Sárközi János József. Aki kifejtette azt is, véleménye szerint az utóbbi négy évben a megyei cigány önkormányzat érdemleges munkát nem végzett, csak felvették a képviselők a tiszteletdíjakat. Kalányos János ezt az állítást visszautasította.

A körülbelül egy hónapja alakult szerveződés eddig két alkalommal szavazott az elnökhelyettes személyéről, ám egyszer sem kapta meg egyik jelölt – Bihari László és Kalányos János – sem a minősítette többséget. Ez alkalommal már mindenképpen elnökhelyettest kellett választaniuk, különben törvényt sértettek volna.


Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   deloro  | 2011 Február 24 15:46:53 like(0) dislike(0)

Szomorú, hogy a felülről érkező parancs/nyomás, a nagypolitika ilyen szinten képes beleszólni egy megyei CKö belügyébe. Ez szégyen.

Ez a világon a legpitiánerebb dolog.

Egyesek a pozícióhajhászáson meg a frakciózáson gondolkodnak a saját nyomoruságukból fakadóan, miközben a többi roma meg éhezik és azon gondolkodik hogy mikor menjen gallyat gyűjteni, nehogy a parasztok vagy a rendőrök elkapják.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt