2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A cigánysággal közösen vennék fel a harcot a bűnözés ellen Újvárosban
2011. 02. 21. 00:00

Az Újvárosi Részönkormányzat, a helyi cigánysággal együttműködve, polgárőrség felállítását tervezi a városrészben. A költségvetésből kétmillió forinttal támogatják a kezdeményezést.

Polgárőrség felállítását tervezi az Újvárosi Részönkormányzat.

A polgárőrség megalapításáról Fekete Dávid önkormányzati és Vidos Tibor részönkormányzati képviselő tartottak tájékoztatót.

Fekete Dávid önkormányzati és Vidos Tibor részönkormnányzati képviselő a tájékoztatón. Fotók: Cseh Róbert.
Fekete Dávid önkormányzati és Vidos Tibor részönkormányzati képviselő a tájékoztatón. Fotók: Cseh Róbert.


"Célunk, hogy megerősítsük a városrészben a közrendet és a közbiztonságot. A legtöbb lakossági panasz a szemetelésre és az éjszakai hangoskodásra érkezik."

"A kezdeményezők hosszas egyeztetéseket folytatnak a városi és a helyi cigány képviselőkkel is, s közösen arra törekszenek, hogy a polgárőrségben jelentős cigány részvétel is legyen."


Életképek Újvárosból és sajtótájékoztató - fotók: Cseh Róbert.


"Várhatóan az állandó rendbontási problémákat jól működő, a területen folyamatos szolgálatot teljesítő polgárőrség enyhíteni tudja" - mondta el Fekete Dávid.

 

 

A város, költségvetéséből kétmillió forinttal támogatja a kezdeményezést. Ezt elsősorban egyenruházat és a távolságok legyűrését szolgáló elektromos biciklik megvásárlására költik. Az egyesület legkésőbb május-júniusban kezdheti meg működését.

"Az anyagi lehetőségekől függően, később egy áttelepíthető kamerát is beszereznénk.

Ezt mindig azokra a helyekre állítanánk fel, ahonnan a legtöbb panasz érkezik, illetve ügyelnénk arra is, hogy ne tudják megrongálni a berendezést" - tette hozzá Vidos Tibor, a polgárőrség civil kezdeményezője.


A polgárőrséghez mindenki jelentkezését szívesen várják.

A jelentkezőknek azonban komoly szakmai képzésben kell résztvenniük, s csak azok végezhetnek ténylegesen polgárőr tevékenységet, akik a vizsgát sikeresen teljesítik.

Jelentkezni az Újvárosi Részönkormányzat épületében lehet.

Az elkövetkezendő napokban szórólapon is tájékoztatják a lehetőségekről az újvárosi lakosságot.