HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyolc éven át rá sem néztek az OCÖ gazdálkodására

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 14    Forrás: lanchidradio.hu


Ez a cikk archív

Ellenőrzés nélkül költhette a közpénzt az Országos Cigány Önkormányzat a szocialista kormányok idején – derül ki Dobóvári Ildikó, az Országos Roma Önkormányzat új hivatalvezetőjének a Lánchíd Rádiónak elmondott szavaiból.

Hirdetmény

Dobóvári Ildikó, az OCÖ (ma már ORÖ) új hivatalvezetője a Lánchíd Rádiónak elmondta: az Állami Számvevőszék, amelynek elvileg rendszeresen kellene vizsgálnia az állami támogatások törvényes felhasználását, az elmúlt 8 évben nem jutott el a Kolompár Orbán vezette szervezethez.

 

Nem tudok belenézni az iratokba, mert azok nagy részét elvitte a gazdasági rendőrség. 2006-tól 2010 első félévéig semmi olyan fontos irat sincs a kezünkben, amit egyáltalán át tudtunk volna venni – fogalmaz Dobóvári Ildikó. Az átadás-átvételről így fogalmaz: – Sajnos csak azt tudjuk átvenni, amit látunk. Így se egy mérleg, se egy leltár, se egy régi irat nincs.

 

Hogy meddig maradhatnak dokumentumok nélkül, azt mondja, most fognak ennek utánajárni. - Ha más nem, a legfontosabb ügyiratokról másolatot tudunk kérni a gazdasági rendőrségtől, vagy ahol éppen landoltak az iratok. Végig kell néznünk nekünk is, hogy egyáltalán mire is tudunk építkezni.

 

Az OCÖ-székház felújítására elment bő 30 millió forint látható nyomairól így fogalmaz: – A földszinti nagyteremben fölszedték a parkettát és járólapot tettek le, és ki is festették az első emeleti nagytermet. Azt sem mondom, hogy eltűnt a pénz, mert utána sem tudok nézni. Azt tudom mondani, hogy el van hanyagolva.

 

Arra, hogy több mint 100 millió forint hiányzik a kasszából, azt mondja: – A pénzekkel a támogatók felé kellett elszámolni. A működési támogatással a kincstárnak és a Miniszterelnöki Hivatalnak, a további pénzekkel különféle alapítványoknak.

 

A felvetésre, hogy a kassza hiánya abból is adódhatott, hogy egy-egy tartozás kiegyenlítése fölött szemet hunytak, s így a pénz útjáért a támogató, esetleg a MeH is felelőssé tehető, úgy reagált: – Az Állami Számvevőszék, amely az önkormányzatokat ebből a szempontból vizsgálja, nyolc éve nem volt kint az Országos Cigány Önkormányzatnál, csak most a tavalyi évben a feljelentéskor. Az önkormányzatokhoz általában azért kétévente kimegy az ÁSZ. Az elmúlt 8 év előtti időszakban, amikor vezettem az Országos Cigány Önkormányzatot, minden második évben kijöttek.

 

Hallgassa meg az interjút!Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   romungro  | 2011 Február 18 19:43:54 like(0) dislike(0)

Ez ugyan igy volt farkas Flórián idejében is! De őt megmentette a börtöntől Göncz Árpád Köztársaság Elnöki kegyelme. Mert Horn Gyula ezt "kijárta" neki. Ez után lett kegyvesztett Fakas Flóri az MSZP-nél. Ezt követően Kolompár Orbán mentette meg Fakas Flórit a teljes bukástól, amikor félre állította Horváth Aladárt az OCÖ éléről, mivel Aladár teljes vizsgálatot ígért A Farkas Flóri vezette OCÖ-vel szemben.

#1   romungro  | 2011 Február 18 19:40:10 like(0) dislike(0)

Ez ugyan igy volt farkas Flórián idejében is! De őt megmentette a börtöntől Göncz Árpád Köztársaság Elnöki kegyelme. Mert Horn Gyula ezt "kijárta" neki. Ez után lett kegyvesztett Fakas Flóri az MSZP-nél.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt