HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Navracsics Tibor berlini tárgyalásai

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 11    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A német partnerek egyértelműen támogatásukról biztosították pénteki berlini tárgyalásain Navracsics Tibor magyar miniszterelnök-helyettest, közigazgatási és igazságügyi minisztert a magyar EU-elnökség kiemelt témájának számító horvát EU-csatlakozás elősegítésében, a Duna-stratégiában és a romastratégia sikerre vitelében.

Hirdetmény

Navracsics Tibor a magyar EU-elnökség súlyponti témáiról folytatott tárgyalásokat német kormánypárti illetékesekkel.

 

Mint megbeszélése után az MTI berlini irodájának elmondta: Sabine Leutheusser-Schnarrenbergerrel (FDP), a német szövetségi kormány igazságügyi miniszterével az Európai Unióval kapcsolatos igazságügyi prioritásokat és a folyamatban lévő ügyeket tekintették át. Ronald Pofallát (CDU), a berlini kancellári hivatal vezetőjét a magyar miniszter tájékoztatta a magyarországi közigazgatási reform állásáról és az alkotmányozás folyamatáról, az erre vonatkozó kormányzati elképzelésekről. Beszámolt partnerének a kormányzati koordináció kérdéseiről is.

 

Navracsics Tibor találkozott a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) számos szakpolitikusával, köztük Elmar Brokkal, az Európai Parlament néppárti képviselőjével, a Német-Magyar Fórum társelnökével.

 

A schengeni térség keleti bővítésével kapcsolatban a német fél elsősorban fenntartásainak adott hangot, rámutatva a román-bolgár csatlakozás útjában álló konkrét akadályokra. Navracsics Tibor a tárgyalásokon megpendítette egy olyan menetrendnek a lehetőségét, amely mintegy fokozatos csatlakozást tenne lehetővé a két balkáni ország számára.

 

Navracsics szerint ez olyan pontos kritériumok meghatározását jelenthetné, amelyek teljesítése esetén megvalósulhatna Románia és Bulgária "fokozatos csatlakozása". Ez például az eltérő határellenőrzési metódusok teljesítését tekintve jelenthetné bizonyos könnyítések bevezetését, például a repülőtéri határátlépés terén. Ez elől a tárgyalópartnerek nem zárkóztak el, ugyanakkor leszögezték, hogy mindkét ország esetében komoly felkészültségi problémákat látnak.

 

A szintén súlyponti témának számító romastratégiát illetően a felek egyetértettek abban, hogy az európai roma kisebbség kérdése összeurópai problémává nőheti ki magát, ha az EU nem tud hatékony megoldásokat találni annak orvoslására. Berlin fenntartás nélkül támogatást ígért ahhoz a magyar tervhez, hogy a mostani soros elnökség alatt, még júniusban elfogadják az Európai Tanács tagjai az erre vonatkozó konkrét stratégiát.

 

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt