HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbán: már kedden átadtuk az OCÖ hivatalát

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 04    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hivatalának átadás-átvétele már kedden megtörtént - közölte a szervezetet korábban irányító Kolompár Orbán pénteken az MTI-vel; véleménye szerint a kisebbségi önkormányzatot stabil gazdasági háttérrel, rendezett jogviszonyok között vezetheti tovább Farkas Flórián.

Hirdetmény

A roma érdekképviseleti szervezetet nyolc éven át irányító vezető ezt annak kapcsán közölte, hogy a Magyar Hírlap előző napi számában Farkas Flórián megválasztott elnök úgy nyilatkozott: még zajlik az átadás-átvétel, és remélhetőleg a héten lezárulhat a hivatalos procedúra.

 

Kolompár Orbán azt mondta, hogy megfelelő, stabil gazdasági háttérrel, 168 millió forint készpénzállománnyal adta át a hivatalt; az erről szóló jegyzőkönyvet a korábbi és a jelenlegi - megbízott - hivatalvezető, valamint a választásokon győztes szervezet képviselői is aláírták.

 

Megjegyezte, hogy a megválasztott új elnök kérésére hétfőn a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) munkatársai is megjelentek az OCÖ hivatalában, hogy részt vegyenek a munkában.

 

Kolompár Orbán elmondta, hogy a keddi, késő éjszakába nyúló, hivatalos procedúrán minden kérdést tisztáztak, nincsenek követelések. A hivatal átadás-átvételén Farkas Flórián megválasztott elnök nem vett részt, őt frakciótársai képviselték - tette hozzá.

 

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, romaügyi miniszteri biztost, a január 9-i kisebbségi választásokon győztes Lungo Drom vezetőjét január 20-i alakuló közgyűlésen választotta elnökké az OCÖ új képviselő-testülete. A testületbe - az elektori voksolás eredményeként - a Lungo Drom 37 képviselőt delegálhatott, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot szerzett.

 

A mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg elnöknek Farkas Flóriánt, aki 1995 és 2002 között, két egymást követő cikluson át már vezette az országos önkormányzatot. Az alakuló üléstől csak Kolompár Orbán maradt távol, mert az ellene folyó per tárgyalásán kellett megjelennie Kecskeméten.

 

Már az alakuló közgyűlésén döntöttek arról, hogy Bozó Krisztinát, az OCÖ addigi hivatalvezetőjét azonnali hatállyal felmentik, és ideiglenesen Dobóvári Ildikót, az OCÖ korábbi hivatalvezetőjét bízzák meg a feladat ellátásával, s az átadás-átvételt már aznap elkezdik.

 

Kolompár Orbán sérelmezte, hogy az OCÖ alakuló ülését követően a Lungo Drom képviselői az új hivatalvezetővel "ellepték" a Dohány utcai székházat, minden ajtót kinyitottak, a zárakat lecserélték, így az átadás-átvétel nem szabályszerűen kezdődött el.

 

Az MTI péntek délelőtt többször is megpróbálta elérni telefonon Farkas Flóriánt, illetve az OCÖ megbízott hivatalvezetőjét, de egyikükkel sem sikerült kapcsolatba lépni.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   maros50  | 2011 Február 10 16:02:16 like(0) dislike(0)

Az infó rádióban nyilatkozott Farkas Fórián az OCÖ elnöke 100 millió forintos tartozást halmozott fel az elözö OCÖ vezetése.A kérdés csupán az ki mond igazat? Hamarossan kiderül!

#1   maros50  | 2011 Február 04 16:18:24 like(0) dislike(0)

Kedves Orbán "nyugtával dícsérd a napot"! Választás elött is vetélytársadnak ezt mondtad.

Halgassuk meg a másik felet is!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt