2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Egyházi konferenciák a romastratégiáról, a kulturális sokszínűségről
2011. 02. 04. 00:00

Az Európai Unió soros magyar elnökségéhez kapcsolódóan a MRE több rendezvényt is szervez, egyebek mellett a romastratégiáról, a kulturális sokszínűségről és az iskolai önkéntes programokról

Február 14-én az uniós romastratégia keretét és a magyarországi romastratégia tervezeteit tárgyalják meg  az ökumenikus egyházi szervezetek és egyházak budapesti szakmai tanácskozásukon - tették közzé.

 

Mint írták, az MRE és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) gondozásában március 10-12. között egyházi és kormányzati meghívottak vitatják meg a vallási és kulturális sokszínűség kérdéseit az Egyházak a társadalmi megbékélés szolgálatában - Közép-Európa, a vallási sokszínűség modellje című konferencián.

 

Június 15-én pedig a MEÖT és a Magyarországi Evangélikus Egyház rendezésében az iskolai, illetve az iskolán kívüli önkéntes programok egyházi tapasztalatait, "jó gyakorlatait" mutatják be - tették hozzá.

 

Beszámoltak arról is, hogy június 22-25. között nemzetközi református cigánymissziós konferencia lesz.

 

Az MRE és az ökumenikus egyházi szervezetek bekapcsolódnak az EU-elnökség főbb céljaihoz köthető szakmai állásfoglalások készítésébe és a stratégiai anyagok, kapcsolódó jogszabályok társadalmi vitájába is.

 

Az MRE kommunikációs szolgálata arról is írt, hogy a soros elnökséghez kapcsolódó egyházi tevékenységeket bemutató, magyar és angol nyelven olvasható református honlapon (http://refeu2011.reformatus.hu) az információszolgáltatáson túl fórumot akarnak biztosítani az elnökség kiemelt témáinak. A honlap számba veszi a kultúra, az európai szociális ügyek, valamint a magyar uniós elnökség programjában központi kérdésként kezelt romaügy témaköreit.

 

A weboldal mellett a MEÖT Közösségben című kiadványa az egyházak közös nyilatkozatait és törekvéseit foglalja össze, s a nyomdai kiadás mellett az interneten is elérhető.