2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megkezdik munkájukat a közigazgatási ösztöndíjasok
2011. 02. 01. 00:00

Ma kezdik meg munkájukat az Ösztöndíj Program résztvevői. A 270 ösztöndíjas valamely minisztériumban, kormányhivatalban vagy megyei szakigazgatási szervnél kezd hat hónapos szakmai gyakorlatot.

Ezt követően, szeptembertől négy hónapon át valamely EU-tagállam közigazgatási szervénél tanulmányozhatják majd az ottani munkát.

 

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter korábbi tájékoztatása szerint az ösztöndíjprogram mostani fordulójában 233 nem roma származású közigazgatási szakember, pályakezdő mellett 37 olyan roma származású szakember is lehetőséget kapott, akiket még a Bajnai-kormány vett fel a Romák a közigazgatásban nevű program keretében.

 

Az ösztöndíjprogramot eredményesen teljesítők a program befejeződésekor állásajánlatot kapnak a magyar közigazgatásban, és tisztviselőként folytathatják munkájukat.

 

Az említett 270 résztvevőn túl 21, már a közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselő is megkapta a lehetőséget, hogy további közigazgatási tapasztalatokat szerezzen az Európai Unióban.