HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romák is elnyerték a közigazgatási ösztöndíjat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 20    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Harminchét roma származású szakember is lehetőséget kapott a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programban való részvételre - mondta el Navracsics Tibor csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hirdetmény

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: az ösztöndíjprogram mostani fordulójában 233 nem roma származású közigazgatási szakember, pályakezdő nyerte el az ösztöndíjat. Mellettük 37 olyan roma származású közigazgatási szakember is lehetőséget kapott, akiket még a Bajnai-kormány vett fel a Romák a közigazgatásban nevű program keretében.

 

Navracsics Tibor megjegyezte: utóbbi programra 200 roma származású közigazgatási szakembert vettek fel, jó részük azonban végül munka nélkül maradt képzettségbeli hiányosságok vagy munkaszervezési problémák miatt. Ezért megnyitották számukra is a mostani ösztöndíjat.

 

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy az említett összesen 270 résztvevőn túl 21, már a közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselő számára ugyancsak megnyitották a lehetőséget, hogy további közigazgatási tapasztalatokat szerezzenek az Európai Unióban.

 

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program nyitórendezvénye szerdán volt az Országházban.

 

Az ösztöndíjprogram résztvevői februártól valamelyik minisztériumban, kormányhivatalban vagy megyei szakigazgatási szervnél kezdenek hat hónapos szakmai gyakorlatot, majd szeptembertől négy hónapon át valamely EU-tagország közigazgatási szervénél tanulmányozhatják az ottani munkát. Az ösztöndíjprogramot eredményesen teljesítők a program végén állásajánlatot kapnak a magyar közigazgatásban, és tisztviselőként folytathatják munkájukat.

 

A programra csaknem 1.500-an küldték el jelentkezésüket, a magyar és angol nyelvű személyes meghallgatáson 900-an vettek részt. A jelentkezések elbírálása során fő szempont volt a jó angolnyelv-ismeret, előnyt jelentett további nyelvek ismerete, valamint a közigazgatási pálya iránti elkötelezettség.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt