2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romák is elnyerték a közigazgatási ösztöndíjat
2011. 01. 20. 00:00

Harminchét roma származású szakember is lehetőséget kapott a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programban való részvételre - mondta el Navracsics Tibor csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: az ösztöndíjprogram mostani fordulójában 233 nem roma származású közigazgatási szakember, pályakezdő nyerte el az ösztöndíjat. Mellettük 37 olyan roma származású közigazgatási szakember is lehetőséget kapott, akiket még a Bajnai-kormány vett fel a Romák a közigazgatásban nevű program keretében.

 

Navracsics Tibor megjegyezte: utóbbi programra 200 roma származású közigazgatási szakembert vettek fel, jó részük azonban végül munka nélkül maradt képzettségbeli hiányosságok vagy munkaszervezési problémák miatt. Ezért megnyitották számukra is a mostani ösztöndíjat.

 

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy az említett összesen 270 résztvevőn túl 21, már a közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselő számára ugyancsak megnyitották a lehetőséget, hogy további közigazgatási tapasztalatokat szerezzenek az Európai Unióban.

 

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program nyitórendezvénye szerdán volt az Országházban.

 

Az ösztöndíjprogram résztvevői februártól valamelyik minisztériumban, kormányhivatalban vagy megyei szakigazgatási szervnél kezdenek hat hónapos szakmai gyakorlatot, majd szeptembertől négy hónapon át valamely EU-tagország közigazgatási szervénél tanulmányozhatják az ottani munkát. Az ösztöndíjprogramot eredményesen teljesítők a program végén állásajánlatot kapnak a magyar közigazgatásban, és tisztviselőként folytathatják munkájukat.

 

A programra csaknem 1.500-an küldték el jelentkezésüket, a magyar és angol nyelvű személyes meghallgatáson 900-an vettek részt. A jelentkezések elbírálása során fő szempont volt a jó angolnyelv-ismeret, előnyt jelentett további nyelvek ismerete, valamint a közigazgatási pálya iránti elkötelezettség.