HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbán csak törvényes keretek között adja át hivatalát

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Kolompár Orbán
2011 Január 20    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Kolompár Orbán csak törvényes keretek között kívánja átadni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hivatalát Farkas Flóriánnak, a roma érdek-képviseleti szervezet újonnan megválasztott elnökének; a szervezet korábbi vezetője ezért arra a kéri a Lungo Drom elnökét, hogy csak pénteken, egy háromtagú munkacsoport közreműködésével, kezdjék meg az eljárást.

Hirdetmény

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választásokon győztes Lungo Drom vezetőjét csütörtökön választotta elnökké az OCÖ új képviselő-testülete.

 

Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg Farkas Flóriánt. Az alakuló üléstől csak Kolompár Orbán maradt távol, mert az ellene folyó per tárgyalásán kellett megjelennie Kecskeméten.

 

Farkas Flórián a megválasztása után azt mondta: nincs mire várni, a munka még ma elkezdődik, ezért már délután megkezdik az OCÖ hivatalának átadás-átvételét. A közgyűlés tagjai az alakuló ülésen leváltották az OCÖ hivatalvezetőjét, az állás nyílt pályáztatásáig a feladat ellátásával Dobóvári Ildikót bízták meg, aki Farkas Flórián korábbi elnöksége idején már vezette az OCÖ hivatalát.

 

Kolompár Orbán az alakuló ülést követően az MTI-nek úgy nyilatkozott: gratulál Farkas Flórián elnökké választásához, a zökkenőmentes és törvényes átadás-átvétel érdekében azonban arra kéri a fideszes országgyűlési képviselőt, hogy "a törvények betartása mellett a lungo dromos képviselőket tartsa távol a hivatali dolgozóktól, ne keltsen közöttük pánikot, hiszen ők és a hivatalvezető közreműködése nélkül azt lebonyolítani nem lehet".

 

Hozzátette: ha Farkas Flórián az OCÖ hivatalát nem a törvény által előírt keretek szerint veszi át, akkor a felelősség egyedül és kizárólag őt terheli, az átadás-átvételért volt vezetőként semmilyen felelősséget nem vállalhat.

 

Kolompár Orbán szerdán, még hivatalban lévő elnökként az MTI-nek azt mondta: készen állnak az OCÖ hivatalának átadás-átvételére, de az várhatóan csak a jövő hét közepén, a megfelelő jogi eljárások és a lebonyolításért felelős munkacsoporti egyeztetések után történhet meg.

 

Az OCÖ hivatalát megfelelő pénzügyi helyzetben, csaknem 100 millió forinttal adja át a következő elnöknek - tette hozzá Kolompár Orbán.

 

Kolompár Orbán - arra utalva, hogy Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az alakuló ülést követően a testület előtt azt mondta, az előző önkormányzat vezetése lejáratta a cigányságot, és ezt jól jellemzi, hogy az elnök bírósági büntetőtárgyaláson vesz részt - úgy fogalmazott: sajnálja, hogy a kormány képviselője, aki egyházi személyiség is, negatívan értékelte személyét, és előrevetíti az ellene folyó eljárásban a bűnösségét. "Holott politikusként, az egyházi ige hirdetőjeként tisztában kellene lennie, hogy a bíróság jogerős határozatáig senki sem tekinthető bűnösnek" - tette hozzá.

 

"Bízom benne, hogy mindenki érti az ellenem folyó eljárásokat, és bebizonyosodik, hogy az általam képviselt szervezetektől nem loptam el egyetlen fillért sem. Ezt alátámasztja a főügyész és az ügyet tárgyaló bíró is" - jelentette ki Kolompár Orbán, hozzátéve, ezért nem érti Balog Zoltán "nem méltó magatartást", de megérti abból a szempontból, hogy "a politikai érdek mindenek felett áll, és az nem ismer sem istent, sem embert".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt