HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ismét Makai Istvánt választotta elnöknek az FCÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 19    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Ismét Makai Istvánt választotta elnöknek a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) a szerdai budapesti alakuló ülésén, így újabb négy évig irányíthatja a testületet a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke.

Hirdetmény

A fővárosi területi önkormányzati választásokon az RPT 40 szavazattal négy, a Lungo Drom 19 vokssal két, a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület 17 szavazattal egy képviselőt delegálhatott a testületbe.

 

A fővárosi roma érdekképviselet alakuló ülésén egyedüli jelöltként, öt igen és két nem szavazattal választotta meg vezetőnek Makai Istvánt a január 9-én mandátumot nyerő hétfős testület. Nemmel szavazott a két Lungo Drom-os képviselő, Gáspár Szilvia és Benga-Oláh Tibor.

 

Az FCÖ elnökhelyettesévé választották ugyanilyen arányban Jakab Sándort, az RPT képviselőjét, míg a pénzügyi bizottság vezetője Bodrogvölgyi Sándor (Felzárkózás egyesület) lett.

 

Makai István régi-új elnök a megválasztása után azt mondta: az elmúlt négy évben elkezdett politikáját és szakmai munkáját kívánja továbbvinni, és ehhez kér teljes támogatást és bizalmat, szakmai együttműködést a testülettől, hogy Budapest 200 ezer főnyi közössége a valós integráció és a polgárosodás útjára léphessen.

 

Hangsúlyozta: "a budapesti romák a haladás és a remény oldalán állnak, az ideológiai programok helyett a kézzelfogható eredményekre, a szakmai politizálásra szavaztak január 9-én, így ennek megfelelően nekünk is ebben a szellemiségben kell dolgoznunk a következő négy évben. Erre ad felhatalmazást és kötelezettséget a polgári oldal elsöprő győzelme."

 

A roma politikus hozzátette: a választási eredmény azon fővárosi roma és nem roma választók sikere, akik hittek és hisznek az integrációban, akik fontosnak tartják az oktatás ügyét, bíznak a közös munka sikerében, és látják, hogy az FCÖ által elindított képzési és foglalkoztatási program sikeres, jó úton halad.

 

A roma politikus teljes együttműködést kezdeményezett a testületbe jutott szervezetekkel, ennek érdekében még az alakuló ülés előtt együttműködési megállapodást kötött a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület elnökével, az FCÖ-ben mandátumot szerző Bodrogvölgyi Sándorral, így az RPT szövetsége öt főre bővült. Szintén együttműködésre kérte a két Lungo Drom-os képviselőt, de a megállapodás eddig még nem jött létre.

 

Makai István vezette az elmúlt négy évben is az FCÖ-t, és ő irányítja a tavalyi kisebbségi választásokon az ország második legerősebb roma civil szervezetévé vált RPT-t. Az FCÖ az Országos Cigány Önkormányzat után a legbefolyásosabb választott roma érdek-képviseleti szervezet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségét

  • Az ÖRÖ közleményeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt