HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megszűnhet a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 12    Forrás: mr1-kossuth.hu


Ez a cikk archív

A Krónika információi szerint a tavalyi támogatás negyedét kapná Budapesttől a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ, amelyet tavaly hoztak létre egymilliárd forintból. A tervek szerint a kormány inkább egy nemzetközi roma kulturális és kutató központot szeretne létrehozni. Az uniós elnökség egyik fő célja is a közös roma stratégia kialakítása.

Hirdetmény

A Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ még egy éve sem működik, de a fővárosi vezetés tervei szerint ebben az évben bezárják. A fővárosi költségvetési koncepcióban csak ennyi áll: ebben az évben 50 millió forintot kap a büdzséből az intézmény, amelyet év közben meg kell szüntetni. Pedig az országban ehhez hasonló volumenű kulturális és oktatási intézmény, amely kifejezetten a romákra koncentrál, nem létezik. Kathy-Horváth Lajos, az intézmény igazgatója interjún kívül a Krónikának azt mondta: szégyen lenne, ha a soros uniós elnökség alatt mindezt megszüntetnék.

 

Mindeközben a kormány lázasan dolgozik az európai romastratégián, amelynek elfogadtatása a soros elnökség egyik kiemelt ügye. Andor László uniós biztos szerint április elejére elkészülhet a tervezet, amit valószínűleg júniusig jóvá is hagynak a kormány részéről. Az integrációra pénz is lesz, nagyjából tízmilliárd euró az, amit az EU a hátrányos helyzetű kisebbségek integrálására fordítani tud. Andor László uniós biztos a 180 percnek azt mondta: több oka is van annak, hogy eddig eredménytelenül folytak el pénzek. A rendszer túl bonyolult, és nem volt elég erőteljes sem a térségi szemlélet, sem elég határozott a legképzetlenebb közösség számára nyújtott kínálat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kolompár Orbán visszatér a roma politikába

  • Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre

  • Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

  • Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

  • Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérteCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt