HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Harrach: Szembe kell nézni a problémákkal

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, Harrach Péter
2011 Január 11    Forrás: InfoRádió


Ez a cikk archív

A cigányság felzárkóztatása azért vallott kudarcot az elmúlt években, mert nem a tényleges igények, hanem az elvi állásfoglalások mentén próbálták megvalósítani - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus arról is beszélt, hogy az új alaptörvényben hangsúlyozni kell egyebek mellett a házasság és a család védelmét.

Hirdetmény
A roma integráció az egész társadalmat érintő feladat, amelyben az elmúlt nyolc évben nem volt jelentős előrelépés, részben azért, mert sok problémát tabuként kezeltek. A jövőben ezekkel mindenképpen szembe kell nézni - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Harrach Péter szerint a kudarc oka a dogmatikus megközelítés volt, az, hogy az integrációt nem a tényleges igények alapján próbálták véghezvinni, hanem az elvi állásfoglalások mentén. A politikus példaként az oktatást említette, ahol, mint mondta, a felzárkóztatást is szegregációnak bélyegezték.

A probléma megoldásához empatikus megközelítés szükséges, ezzel párhuzamosan pedig ösztönözni kell a normakövető magatartást - fűzte hozzá a KDNP frakcióvezetője.

Az Alkotmány tervezetével kapcsolatban Harrach Péter arról beszélt: a koncepciót alapos egyeztetés és előkészítés után dolgozta ki a KDNP-s Salamon László vezette bizottság, amelyben megjelenik minden, a párt számára fontos elem.

Ilyen egyebek mellett a házasság és a család védelme, ennek az elvnek azonban talán a szövegben olvashatónál is nagyobb hangsúlyt kellene kapnia - magyarázta a politikus. Az alaptörvényben meg kell jelennie a magyar nemzet közösségének, valamint a történelemnek, és az ahhoz kapcsolódó eszmeiségnek, a kereszténység történelemformáló szerepének - fűzte hozzá a KDNP parlamenti frakciójának vezetője.

A teljes adást ide kattintva hallgathatja meg.


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt