HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A mandátumok 60 százalékát szerezte meg a Lungo Drom a területi önkormányzatokban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 11    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A húsz területi cigány kisebbségi önkormányzatban összesen elnyerhető 140 mandátumból 84-et (60 százalék) kapott meg a Lungo Drom, amely hat megye kivételével minden területi cigány kisebbségi önkormányzatban többséget szerzett - derül ki az Országos Választási Iroda (OVI) adataiból.

Hirdetmény

A területi kisebbségi önkormányzatok választását vasárnap tartották, de a szavazatokat tartalmazó borítékokat csak hétfőn bontották fel a területi választási bizottságok; ezt követően összeszámolták a szavazatokat és ezek arányában kiosztották a héttagú területi szintű önkormányzatokra vonatkozó mandátumokat.

Az OVI adataiból kitűnik: hat megyei cigány kisebbségi önkormányzat kivételével mindenhol a Lungo Drom szerzett többséget; a szervezet az országos cigány kisebbségi önkormányzatban az 53 mandátumból 37-et nyert el.

Csak a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, kormánybiztos által vezetett Lungo Drom jelöltjeiből áll a Jász-Nagykun-Szolnok, a Somogy és a Vas megyei cigány kisebbségi önkormányzat. Többségben vannak a szervezet képviselői Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megye cigány kisebbségi önkormányzatában.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat mandátumot szerzett a Lungo Drom, a fennmaradó egyet pedig a Roma Polgári Tömörülés, a Roma Polgárjogi Mozgalom B.-A.-Z. Megyei Szervezete és a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (RPT-RPM-CSZOSZ) RomaÚjszövetség néven nyilvántartásba vett szervezet közös listája kapta.

Baranyában, Pest megyében és Tolnában a kisebbségi önkormányzatban öt-öt mandátumot szerzett a Lungo Drom, két-két mandátum pedig a Magyarországi Cigányok Fórumának (MCF) jutott. Zalában is öt mandátumot nyert el a Lungo Drom, kettőt pedig A Vidéki Cigányokért Egyesület nevű jelölőszervezet.

Bács-Kiskun megyében öt mandátum a Lungo Dromé, és egy-egy mandátumot szerzett a Bács-Kiskun megyei Roma Ifjúsági Egyesület és az Esély Cigány Módszertani Központ. A borsodi és a Heves megyei cigány kisebbségi önkormányzatban öt-öt mandátumot kapott a Lungo Drom, kettőt-kettőt pedig az RPT-RPM-CSZOSZ közös listája.

Győr-Moson-Sopron megyében négy mandátumot szerzett a Lungo Drom, hármat pedig a Rom Po Drom (Cigány az úton) Egyesület. Nógrádban a Lungo Drom négy, az RPT-RPM-CSZOSZ RomaÚjszövetség két képviselője jutott mandátumhoz, továbbá a Biztosabb Jövőért Kistérségi Közhasznú Egyesület és az MCF közös listájának egy képviselője. Veszprémben a Lungo Drom négy, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (Macifész) három mandátumot szerzett.

Nem sikerült többséget szereznie a Lungo Dromnak Budapesten, valamint Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megyében.

A fővárosban a legtöbb mandátumot (négyet) a Roma Polgári Tömörülés szerezte meg, a Lungo Drom két, a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület egy mandátumhoz jutott.

Békés megyében az RPT-RPM-CSZOSZ RomaÚjszövetség négy, a Lungo Drom két, az MCF egy mandátumot szerzett a kisebbségi önkormányzatban. Csongrádban az MCF, Hajdú-Biharban az RPT-RPM-CSZOSZ RomaÚjszövetség, Komárom-Esztergom megyében pedig a Komárom-Esztergom Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége szerezte meg a mandátumok többségét, ötöt-ötöt, míg a Lungo Drom mindhárom megyében két-két képviselőt küldhet a kisebbségi önkormányzatba.

Egyáltalán nincs képviselője a Lungo Dromnak a Fejér megyei cigány kisebbségi önkormányzatban, itt minden mandátumot az egyedüliként induló Roma Diplomások Országos Szervezete szerzett meg.

A Lungo Drom tehát a húsz területi cigány kisebbségi önkormányzatban összesen megszerezhető 140 mandátumból 84-et (60 százalék) nyert el.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   leleplezés  | 2011 Január 12 15:00:53 like(0) dislike(0)

Baranya megyéből Icának

verted a nyáladat, hogy neked 3 befutó mandátum kell, mert az MCF te általad fog nyerni. Na hol van a nyerés. te miattad szét esett az MCF, neked köszönhető , hogy az MCF elvesztette a választást.A lelkiismereteddel most számoljál el. SZEMÉTLÁDA te miattad sok becsületes MCF kiesett a listáról, ezért keményen megfizetel a 4 év alatt. Ha van egy csepp lelkiismereted, akkor azonnal le mondasz  a mandátumodról, mert be csaptad az MCF tagokat, de főleg a saját választóidat. minden nap figyelem a munkádat és idegileg kikészítelek. nagypicsájúúúú szemétláda


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt