HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megduplázzák a cigányok megspórolt forintjait

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 10    Forrás: teol.hu


Ez a cikk archív
Kenyérgondjaik megoldásában és a takarékoskodásban segíti a cigányokat egy pályázatnak köszönhetően a Független Roma Egyesület.
Hirdetmény

Babai László szerint nincs Tamásiban olyan roma szervezet, amelyik uniós pályázatok lebonyolítására alkalmas lenne. Ezért siettek a segítségükre. Bonyhádon ugyanis, ahol ő vezeti a Független Roma Egyesületet, már 8-9 éves tapasztalatokkal rendelkeznek e téren.

 

Most közel 54 millió forintot nyertek az adósságcsapda elkerülésére szolgáló kisérleti program megvalósítására. Pályázatuknak a Forintra forint címet adták, melynek lényege, hogy cigány családokat segítenek, először a kenyérgondjaik megoldásában, a közüzemi számláik rendezésében, védett fogyasztóvá nyilvánításukban, majd pedig abban, hogy takarékoskodni kezdjenek. Ha csak havi egy-kétezer forintot képesek félretenni, az is valami.

 

A Völgység-Hegyhát Takaréknál ingyenes számlát nyithatnak, s a 22 hónapos program végén a Soros Alapítvány segítségével megduplázódik a megtakarításuk. Az összegyűjtött pénzt felhasználhatják nyílászárócserére, fűtéskorszerűsítésre, lakásfelújításra.

A kiírás értelmében ez a program csak az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben valósítható meg. Ezért nem Bonyhádon, hanem Tamásiban és környékén kezdenek hozzá roma közreműködők, segítők, szociális munkások bevonásával. Mintegy 200-220 családdal fognak együttműködni közel két éven keresztül.

A kiszemelt települések: Tamási, Simontornya, Fürged, Tolnanémedi és Iregszemcse. Bonyhádon már szereztek ilyen tapasztalatokat. Ott, a városban és környékén közel száz családot szólítottak meg, s értették meg velük, hogy érdemes befektetni a jövőbe.

Arra is kitért Babai László, hogy szerveznek majd roma napot, ki mit tud?-ot, és az idős cigányembereket igyekeznek kimozdítani a szürke hétköznapokból, például gyógyfürdőlátogatással.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt