HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Makai újra megnyerte a fővárost

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Makai István
2011 Január 10    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Makai István által vezetett Roma Polgári Tömörülés 4 mandátumot nyert a vasárnapi területi kisebbségi választásokon, így minden bizonnyal az eddigi Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke vezetheti a következő négy évben is tovább a budapesti testület.

Hirdetmény

A vasárnapi voksolásra az "Eötvös József" Cigány-magyar Pedagógiai Társaság, a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület, a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, valamint a Roma Polgári Tömörülés (RPT) állított önálló listát.

 

A voksoláson a 80 voksolásra jogosult elektorból 76-an jelentek meg, és az RPT 40 szavazatot kapott, míg  a Lungo Drom 19 vokssal 2, a felzárkózó egyesület 17 szavazattal 1 képviselői helyet tudott megszerezni.

 

Egy, még november elején a világhálóra felkerült hangfelvétel szerint Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos jelenlétében két hónappal a kisebbségi választások előtt egy elektori fórumon már megalakították az "ideiglenes" Fővárosi Cigány Önkormányzatot.

 

A kormánypárti politikus akkori megfogalmazása szerint a jelenlegi FCÖ "a nullával egyenlő politikát folytatott", és ennek véget kell vetni, ezért - a hangfelvétel tanúsága szerint - a fórumon részt vevő kisebbségi önkormányzati képviselők egyhangú szavazással megalakították az egy-egy civil szervezet színeiben mandátumot nyert képviselőkkel az ideiglenes FCÖ-t, és elnökké választották Gáspár Szilviát, társelnökké pedig Benga-Oláh Tibort, Csóka Jánost, Kozma Blankát és Lakatos Lászlót.

 

A vasárnapi választási eredmény szerint az FCÖ 7 tagú testülete az alábbiak szerint áll össze:

 

Az RPT színeiben képviselő lett Makai István, Jakab Sándor, Vajda János, Faliszek Annamária, a Lungo Drom színeiben Gáspár Szilvia és Benga-Oláh Tibor, míg a III. Évezredbe Közhasznú Egyesületet Bodrogvölgyi Sándor Gyula képviselheti. Nem lett képviselő Csóka János, aki már harmadik ciklus óta tagja az FCÖ-nek.

 

Az FCÖ alakuló ülését 15 napon belül kell megtartani, és minden bizonnyal Makai István jelölik a képviselők elnöknek, így az FCÖ történelmében először újrázhat egy elnök.  Korább két ciklusban Zsigó Jenő, a Roma Parlament elnöke vezette az FCÖ-t, de a két választás között egy4 éves időszak kimaradt, mert nem alakult fővárosi cigány önkormányzat.

 

Makai Istvánt - feltehetően az FCÖ alakuló ülését követően - Tarlós István főpolgármester fővárosi romaügyi főbiztosnak nevezi ki.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt