2024 May 01., Wednesday/Fülöp, Jakab napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A rendőrség szakértői szerint infarktus vagy tüdőembólia okozta a kemecsei férfi halálát
2010. 12. 27. 00:00

Az Esélyek Háza roma referense elmondása szerint a férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni.

A férfin a bilincselés által okozottakon kívül nem voltak külsérelmi nyomok - írták.

 

Közleményük szerint a férfi úton a kapitányság felé hirtelen rosszul lett, és elvesztette eszméletét. Azonnal mentőt hívtak, levették a bilincset, és megkezdték az újraélesztést, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem tudtak segíteni az elfogott személyen.

 

A helyszíni szemle alapján - melyet a rendőrség törvényességi felügyeletét ellátó ügyészség képviselőjének jelenlétében végeztek - bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. A halálesetet igazságügyi orvos bevonásával vizsgálják.

 

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap késő délután mentek ki egy kemecsei lakáshoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs van érvényben. A 49 éves férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték.

 

A férfit az ágy alá bújva találták, de a rendőrség azt írja, nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték, és a rendőrautóba ültették. Ezt követően a kapitányságra tartva, útközben lett rosszul a férfi.

 

Fülöp Gergely, a megyei kapitányság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az elfogást végző rendőröknél nem volt sokkoló. Ilyen eszközzel a nyíregyházi rendőrkapitányság nem is rendelkezik - tette hozzá.

 

Horváth József, a megyei Esélyek Háza roma referense az MTI-nek korábban azt mondta: a település egyik házában akartak a rendőrök előállítani egy 50 és 55 év közötti férfit, akinek érvényes börtönbüntetését kellett volna megkezdenie a megyei büntetés-végrehajtási intézetben. A referens elmondása szerint a férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni, majd amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt.