HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kisebbségi választás – Két országos listát állítottak a roma szervezetek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Két listán szereplő kisebbségi képviselők mérettetik meg magukat a január 9-ei országos kisebbségi önkormányzati választásokon a roma szervezetek között: az 53 fős elektori lista egyikét a Lungo Drom Farkas Flórián vezetésével, a másikat az MCF neve alatt az új roma szövetség az első helyen Aba-Horváth Istvánnal állította.

Hirdetmény

Az Országos Választási Iroda honlapján lévő csütörtök esti adatok szerint a cigány kisebbség 53 fős grémiumának tagjaira 1236 működő önkormányzat 4.921 elektora, kisebbségi önkormányzati képviselője szavazhat majd az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ)  képviselőire.

 

Az október 3-ai kisebbségi választás győztese, a Lungo Drom 2.289 mandátumot szerzett, míg riválisa, a Kolompár Orbán által vezetett MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) 776 mandátumot kapott. Az OCÖ-t iránytó Kolompár Orbán az elmúlt hetekben, hónapokban több száz képviselőt maga mögött tudó roma szervezetekkel választási szövetségeket kötött, és múlt szombaton jelentette be, hogy szövetségbe tömörültek a különféle pártszervezetek a januári országos és területi kisebbségi választásokra Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszteri biztos és az általa vezetett Lungo Drom nélkül.

 

A még döntésre váró listából kiderül, hogy az új szövetség élén az OCÖ elnökjelöltjének választott Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés fideszes képviselője, a megyei cigány önkormányzat elnöke áll. Az új szövetség csak 52 fővel állított listát, amelynek második helyét Kolompár Orbán jelenlegi elnök kapta. A Lungo Drom listavezetője Farkas Flórián.

 

Az MCF listáján szerepel viszont a Veszprém megyei székhelyű Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (Macifész) vezetője, Kozák János, aki két héttel korábban bejelentette, a nyolc megyében összesen 138 mandátumot szerzett érdekképviselet a Lungo Dromot támogatja a területi és országos választásokon.

 

A január 9-re kitűzött területi és országos kisebbségi választásokon csak a mandátumot elnyert képviselők szavazhatnak a felállított listákra.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   DGy1960  | 2010 December 28 13:11:29 like(1) dislike(0)

Azt kellene már élérni hogy ne azok az emberek legyenek állandóan az OCÖ-ben akik érdenbeni munkát nem végeznek a hátuk mögött nincs kettő CKÖ sem becsapják a CKÖ képviselőit legjobban azokat akik frissen alkultak meg. igérnek mindent aztán 4 évig a tájékára sem mennek ki a településekre. Ami bosszantó hogy ezek a DÍSZ CIGÁNYOK nem is a saját településeken indulnak a mandátumukért mert nem kapnának öt szavazatot hanem kis falukba indulnak és megveszik az embereket hogy kapjanak mandéátumot.

Kérdezem én? Ezekre van szükség az OCÖ-ben. Persze tiszteletíj,utiköltség telefonhasználat ,szálláköltség, nem beszélve különböző bizottsági helyekről amiért képesek a másikat eltaposni.

Mikor és kibe bízhatunk? Állandó félrevezetések! És hiszünk mert hinnünk kell! Nagyon sok embernek nem az OCÖ-ben a helye tisztelet a kivétel! Ne csak január 9-én legyünk jó!

#1   deloro  | 2010 December 16 07:53:05 like(0) dislike(0)

Véleményem szerint a legoptimálisabb az lenne ha a Lungo Drom listán szereplő emberek futnának be. Abával semmi bajom, de kérdés, hogy a nemes céljait mennyire tudja véghez vinni ha Kolompár és Teleki áll a háta mögött. Tiszavirág életű összeborulásnak látom ezt a szövetséget.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt