2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma nagykoalíció alakult az OCÖ székéért
2010. 12. 11. 00:00

Az új választási szövetség, új szakmai programokkal, koncepciókkal, következetes politikai képviselettel, kívánja megtestesíteni a hazai romák érdekképviseletét, Aba - Horváth István vezetésével.

Nagykoalíció

Engedett a magyarországi cigányság követelésének a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF), a Roma Polgári Tömörülés (RPT), a Roma Polgárjogi Mozgalom BAZ- Megyei Szervezete (RPM), a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ), valamint a jelölteket állítani tudó közel egy tucat roma szervezet, akiknek összefogásával 3000 főre tehető az újszövetséget alkotó elektorok száma.

 

Mindezen tervek megvalósításához a választási szövetség egyetértésben Aba - Horváth Istvánt, a Hajdú – Bihar Megyei Közgyűlés fidesz képviselőjét, Nemzeti és Etnikai Tanácsnokát, a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét kérte fel, hogy a 2011. évi Országos Cigány Önkormányzati választás során legyen az új szövetség listavezetője és elnökjelöltje.

 

Céljaink elérése érdekében a személyes sértődöttségeket félre kell tenni, mert a roma közösség érdeke mindennél és mindenkinél fontosabb, a cigányság mai társadalmi helyzete ezt kívánja. Kiállásból példát kell mutatunk, mert ezzel tartozunk őseinknek és ez lesz gyermekeink öröksége, jövője. Várjuk minden cigány képviselő csatlakozását, támogatását, aki egyetért céljainkkal függetlenül attól, hogy mely szervezet színeiben szerzett mandátumot, mert mindenki fontos, mindenki számít, mindenkire szükségünk van – közölte a RomNettel Aba - Horváth István.

 

 

 


 

Aba-Horváth István

Tisztelt Képviselő Társaim!

 

Kedves Barátaim!

 

Engedjétek meg, hogy az a 2011. évi Országis Cigány Önkormányzati választás kapcsán az újszövetség listavezetőjeként az alábbiakat fogalmazzam meg.

 

A szervezetek összefogása régi álma a magyarországi cigány közösségnek.

 

Cigányemberként, felelős közéleti politikusként üdvözlöm az összefogás szándékát, tartalmát, célját, erejét.  Meggyőződésem, hogy az összefogás hírére több cigány közéleti személy, felelős  vezető elgondolkodik, és csatlakozik, valamint támogatja az új szövetség célkitűzéseit

 

Listavezetőként, elnökjelöltként számítok Nagy József György (DRVSZ), Kozák János (MACIFÉSZ) szervezetek elnökeire, hogy jobboldali politikusokként elfogadják az új szövetségünk célkitűzéseit, amely a haza, a nemzet, az egyház és a család elsőbbrendűségére épít. Remélhetőleg ők maguk is egyetértenek törekvéseinkkel és támogatják munkájukkal, bizalmukkal, szavazatukkal, új szövetségünket. Arra kérem őket is, és mindenki mást, hogy segítsenek a Magyar Nemzet szellemi, lelki megújulásában azáltal, hogy szövetségünkben végzett munkájuk eredményeként, az egységes cigány közösség társadalmi integrációja, lelki megnyugvása, önbecsülése, társadalmi elfogadása, felgyorsulhasson. A cigány közösség ereje immáron az egységében válik mérhetővé.

 

Az összefogással utat mutattunk!

 

Utunk során minden esetben a közösség érdekei az értékmérők. Õszintén hiszek abban, hogy elkötelezett hozzáállással, következetes, kiszámítható munkával, egymás tiszteletben tartásával, békességre törekvéssel, a társadalom előítéletét vissza tudjuk szorítani. Az egységünk, szövetségünk ajtaja nyitva van, oda pártpolitikai érdekek nélkül bárki benyithat, beülhet. Nem számít, hogy „ balos vagy jobbos vagy” csak cigányság érdekekeit őszintén képviselje. Baráti, testvéri jobbot,békességre törekvést, háborúmentes időszakot, munkát ajánlok,  nyújtok a magyarországi cigányságnak, a Kisebbségi Önkormányzati Képviselőknek, civil szervezetek vezetőinek ,hogy közös ügyünkben, közösen lépjünk.

 

Hiszek abban, hogy szíve mélyén mindenki az összefogásban hisz, mert tudjuk jól hogy így segíthetünk a hazai cigányságon, utat mutatva Magyarországnak és Európának.

 

Debrecen 2010-12-10

 

                                                                                  Aba-Horváth István

                                                                             Az új szövetség elnökjelöltje