HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rendészeti program indult roma fiataloknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 06    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Rendészeti programot indított roma fiataloknak az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület (ERRBKE); az egyéves program során Magyarország keleti régióiban élő hátrányos helyzetű cigány fiatalok számára nyújtanak bűnmegelőzési, rendészeti és szabadidős foglalkozásokat - közölték a program elindítói hétfőn Budapesten.

Hirdetmény

Hatala József országos rendőrfőkapitány a programot bemutató rendezvényen közölte: minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyek helyzetbe kívánja hozni azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a rendőri hivatás iránt.

 

Emlékeztetett: Szent István a fiához, Imre herceghez intézett intelmeiben azt írta, hogy az egykultúrájú ország gyenge. Ennek alapján mondhatjuk, hogy az egykultúrájú rendvédelmi szerv is erőtlen és gyenge - jelentette ki Hatala József.

 

Hangsúlyozta: integrálni kell a különböző kultúrájú fiatalokat a rendvédelmi szervek állományaiba.

 

Hatala József szavai szerint a rendőrség hosszú évek óta igyekszik segítséget nyújtani a roma fiataloknak a rendőri pálya eléréséhez. Ennek érdekében 2010-ben pályázatok révén hatvankét roma középiskolással kötöttek megállapodást, továbbá négy, felsőoktatásban tanuló roma fiatal válhat rendőrtisztté a rendőrséggel kötött szerződésnek köszönhetően. Rendkívül fontos, hogy a rendőrség tagjai között legyen olyanok, akik ismerik és megértik a roma közösségek kulturális hagyományait - jegyezte meg.

 

Boda József, az ERRBKE tiszteletbeli elnöke elmondta, "A jövő nemzedéke mi vagyunk" című programba cigány származású 10-14 év közötti fiatalokat vonnak be, aktivizálni szeretnék őket "a kortárs-segítés, az önismeret, a prevenció, a rendészet és a sport területén".

 

Közlése szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison lévő Móricz Zsigmond általános iskola ad helyet az iskola utáni különböző foglalkozásoknak. A program várható eredményei, amellett, hogy "hatékony prevenciós és közösségépítő hatást fejtenek ki a fiatalokra, hangsúlyos üzeneteket küldhetnek a többségi társadalomnak, megcáfolva a cigánysághoz kapcsolódó negatív sztereotípiákat" - fogalmazott Boda József.

 

Makula György, az egyesület főtitkára arról beszélt: céljuk, hogy a fiatalokat kiragadják az esetlegesen rossz környezetből, értékrendet közvetítsenek és példát mutassanak arra: van kiút.

 

Fontos, hogy karrierlehetőségként a rendőrségi hivatásra is gondoljanak - jegyezte meg.

 

A kezdeményezést támogatja a Nyílt Társadalom Intézet, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve Nagy-Britannia, Hollandia és az Amerikai Egyesület Államok nagykövetsége.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   leleplezés  | 2010 December 07 18:58:16 like(0) dislike(0)

örülök ennek a kezdeményezésnek, csak legyen is belőle valami, estleg nehogy csak arra menjen ki a játék, hogy a kavics eltünjön szőrén szálán


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt