2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Első a törvényesség – hirdeti Farkas Flórián
2010. 12. 03. 00:00

Nem kerülhető el a felelősségre vonás a roma felzárkóztatásra szánt pénzek elherdálásában - jelentette ki Farkas Flórián.

Az elmúlt nyolc év történései után most komoly kihívás előtt áll a hazai cigányság - véli az országos cigány önkormányzati választásokra készülő Lungo Drom elnöke. Az új romapolitika három pilléren nyugszik majd - ígéri a politikus, melyek közt első a törvényesség.

 

Farkas Flórián, elnök, Lungo Drom
- Minden volt Magyarországon, csak törvényesség nem, legfőképpen a cigánypolitikában nem. A második pillér a szakmai hozzáértés, mert mégsem lehet, hogy kisegítő iskolások vezessék Magyarországon a cigánypolitikát, a harmadik pedig az erkölcs.

 

Egy kutatás szerint a roma integrációra fordítandó uniós forrásokból 120 milliárd forint csak névleg szolgálta a hazai cigányság előremozdítását, az Országos Cigány Önkormányzat Kolompár Orbán-féle vezetése pedig több ízben igencsak gyanús körülmények közt használt fel forrásokat - állítják többen. Ezt meg kell változtatni - véli a Lungo Drom elnöke.

 

Farkas Flórián, elnök, Lungo Drom
- Ha egy program jól megy, akkor azt támogatni kell, de ha rosszul, akkor le kell állítani. Folyamatosan ellenőrizni kell és tájékoztatni az országot, az adófizetőket arról, hogy mire kköltik a cigányság integrációjára szánt pénz.

 

Három legmeghatározóbb szövetségesével, a Minoritásszal, a DRVSZ-szel és a Eurifével készül az országos cigány-önkormányzati választásokra a Lungo Drom. Valamennyi megyében szakmai integrációs központokat hoznának létre, de személyi kérdésekről egyelőre nem nyilatkozott az elnök.