HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Első a törvényesség – hirdeti Farkas Flórián

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 03    Forrás: somogytv.hu


Ez a cikk archív
Nem kerülhető el a felelősségre vonás a roma felzárkóztatásra szánt pénzek elherdálásában - jelentette ki Farkas Flórián. A Lungo Drom elnöke szerint a megújulás a cigány vezetők hitelességén múlik. A somogyi jelöltek ma tanácskoztak a Megyeházán, felkészülvén az országos cigány önkormányzati választásokra.
Hirdetmény

Az elmúlt nyolc év történései után most komoly kihívás előtt áll a hazai cigányság - véli az országos cigány önkormányzati választásokra készülő Lungo Drom elnöke. Az új romapolitika három pilléren nyugszik majd - ígéri a politikus, melyek közt első a törvényesség.

 

Farkas Flórián, elnök, Lungo Drom
- Minden volt Magyarországon, csak törvényesség nem, legfőképpen a cigánypolitikában nem. A második pillér a szakmai hozzáértés, mert mégsem lehet, hogy kisegítő iskolások vezessék Magyarországon a cigánypolitikát, a harmadik pedig az erkölcs.

 

Egy kutatás szerint a roma integrációra fordítandó uniós forrásokból 120 milliárd forint csak névleg szolgálta a hazai cigányság előremozdítását, az Országos Cigány Önkormányzat Kolompár Orbán-féle vezetése pedig több ízben igencsak gyanús körülmények közt használt fel forrásokat - állítják többen. Ezt meg kell változtatni - véli a Lungo Drom elnöke.

 

Farkas Flórián, elnök, Lungo Drom
- Ha egy program jól megy, akkor azt támogatni kell, de ha rosszul, akkor le kell állítani. Folyamatosan ellenőrizni kell és tájékoztatni az országot, az adófizetőket arról, hogy mire kköltik a cigányság integrációjára szánt pénz.

 

Három legmeghatározóbb szövetségesével, a Minoritásszal, a DRVSZ-szel és a Eurifével készül az országos cigány-önkormányzati választásokra a Lungo Drom. Valamennyi megyében szakmai integrációs központokat hoznának létre, de személyi kérdésekről egyelőre nem nyilatkozott az elnök.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt