2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elhalasztották a pátkai polgárőrök perét
2010. 11. 26. 00:00

Gál Szilvia ügyész arra hivatkozva indítványozta a tárgyalás elnapolását, hogy időközben olyan adatok merültek fel, amelyek szerint a vádlottakon kívül más is érintett lehet az ügyben.

A per pénteki tárgyalásán Gál Szilvia ügyész arra hivatkozva indítványozta a tárgyalás elnapolását, hogy időközben olyan adatok merültek fel, amelyek szerint a vádlottakon kívül más is érintett lehet az ügyben. Ezzel kapcsolatban az ügyészség február 16-ig meghosszabbította a nyomozást.

Az ügyészség álláspontja szerint tekintettel arra, hogy a folyamatban levő nyomozás eredménye befolyásolhatja a vádlottak bűncselekményének minősítését, annak lezárásáig a polgárőrök ügyében nem lehet ítéletet hozni. Az ügyészi indítványhoz csatlakozva, a védők is kérelmezték a tárgyalás elnapolását.

Mindezek figyelembevételével rövid tanácskozás után a bíróság Édl Gabriella bíró által vezetett büntetőtanácsa úgy döntött, hogy a per folytatását a nyomozás várható befejezése utáni időpontra, február 25-re napolja el.

A vádirat szerint a három pátkai polgárőr 2008. júniusában Molotov- koktélt dobott a romák által lakott három házra. A támadásban senki nem sérült meg, az egyik épületben kigyulladt annak a szobának néhány berendezési tárgya, ahol a család kisgyerekei aludtak, a másiknak a redőnye perzselődött meg, a harmadiknak a fala kormozódott be.