HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog Zoltán: Roma Koordinációs Központ alakul

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Balog Zoltán, ROKK
2010 November 24    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az előző kormány által működtetett Roma Integrációs Tanács utódjaként Roma Koordinációs Központ alakul - jelentette be a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán, egy roma integrációval foglalkozó konferencia első napján Esztergomban.

Hirdetmény

Balog Zoltán elmondta, hogy a 25 tagú szervezetben a cigányság képviselői mellett helyet kapnak a felzárkózás ügyében tenni kívánó civil szereplők, az egyházak, a kisebbségi jogok országgyűlési biztosa és a kormányzat tagjai.

 

A romák felzárkózását előmozdító intézkedések közül az államtitkár kiemelte, hogy javaslataik elfogadása esetén annyi forrás jut a cigány tanulóknak adható ösztöndíjakra, amennyi még soha nem volt a költségvetésben.

 

Balog Zoltán konkrét összeget a parlamenti szavazás előtt nem kívánt megnevezni, de alapelvként elmondta, hogy a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány és az Útravaló program ösztöndíjainak előnyeit ötvöznék. A korábbi gyakorlattal ellentétben nem segélyt adnának, és nem csak a kimagasló tanulmányi eredményeket díjaznák. A felzárkózás érdekében inkább azokat támogatnák, akik önmagukhoz képest érnek el jelentős javulást tanulmányaikban.

 

Az államtitkár elmondta, hogy megállapodást kötnének az egyházakkal a felzárkózást szolgáló iskolarendszer és a szociális tevékenység támogatására, valamint lehetővé tennék, hogy az egyházak is foglalkoztathassanak közmunkásokat.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   Deiure  | 2010 November 27 19:19:40 like(0) dislike(0)

Szerintem a Fidesz kivár Farkas Flóriánnal kapcsolatban. Azt várják milyen tömeget tud felsorakoztatni maga mögött az OCÖ választáson. A háttérben legjobb tudomásom szerint elkezdődött a háttér Lungo Drom fogyása, pontosabban, azokról akikről azt hiszik a végsőkig kitartanak már régen eladták a lelküket a másik újonnan alakuló szereveződésnek. 

Hallottam a Farkas Flóri "öszödi beszédét"_ szerintem a Lungo Drom saját maga szivárogtatta ki és nem véletlenül, ez nem egy lenyúlt felvétel, ez olyan mintha a beszélő mondaná, na vegyétek és szórjátok ki.

Nem szabad a demagóg dumának bedőlni, bármelyik oldalról jön.

Farkas Flórián sok mindent tud, köztársasági elnöki kegyelemmel a háta mögött, nem tudom milyen pénzek mellett fog őrködni. A Fidesznek is csak olyan cigányok kellenek, akik bólogatnak és nem kérdeznek soha semmit.

#1   romungro  | 2010 November 27 18:19:19 like(0) dislike(0)

Nem lehet komoly párt az párt akinek Farkas Flórián a bizalmi embere. Balogh Zoltán és a Fidesz valamiért a végsőkig kitart Farkas Flórián mellett. Farkas Flórián már az MSZP-nek is ciki volt. Vajon mit tudhat Farkas Flórián a Fideszről, vagy annak politikusiról?! 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt